Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Surse: Cei care au protestat la Spitalul de Urgenţă vor fi anchetaţi de o comisie internă

Anchetă la Spitalul Universitar din Capitală, după protestul de luni, când asistenţii medicali şi infirmierele şi-au manifestat nemulţumirea faţă de condiţiile în care trebuie să muncească.

Potrivit unor surse din instituţie, managerul spitalului, dr. Adriana Nica, despre care presa scria că este partenera lui Sorin Oprescu, a decis constituirea unei comisii interne de anchetă după protestul de luni. Comisia va fi condusă de directorul medical al spitalului.

Ancherta va verifica „aspectele semnalate în spaţiul public şi constatarea realităţii acestora”. Asistenţii medicali şi personalul auxiliar vor trebui să se prezinte în faţa comisiei. Angajaţii au reclamat la protestul de luni faptul că nu le ajung materialele sanitare, iar condiţiile din spital lasă de dorit. Asistenţii se plâng ca trebuie să îngrijească pacienţii în condiţii inumane. ”S-au făcut nişte săli, nişte improvizații, miroase a rahat, vine mirosul pe sub ușă de la nişte ţevi. Nu poţi să stai”, declara luni o asistentă.

Angajaţii susţin şi că au fost anunţaţi că nu vor primi voucherele de vacanţă. Conducerea spitalului susţine însă că nu are buget pentru a acoperi şi aceste tichete de vacanţă, dar oferă, în schimb, sporuri spre pragul maxim, aşa cum prevede legea.

Citește și
spitalul universitar
Sorina Pintea a trimis Corpul de Control la Spitalul Universitar din Capitală

De asemenea, conducerea spitalului afirmă că lucrări de modernizare se fac în permanenţă şi că bolnavii internaţi acolo nu au fost nevoiţi să îşi cumpere medicamente.

O angajată a spitalului a postat marţi imagini care, spune ea, arată „că se casează și se aruncă toate vechiturile pentru a ieși bine conducerea la următoarele controale”.

În urma protestului, ministrul Sorina Pintea a trimis Corpul de Control la Spitalul Universitar din Bucureşti. Potrivit reprezentanţilor Ministerului Sănătăţii, va fi verificat modul în care sunt folosite fondurile alocate spitalului de către minister.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult