Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Viorica Dăncilă: Nu aş putea spune că este un război între preşedinte şi Guvern

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a afirmat vineri că nu ar putea spune că este un război între preşedintele Klaus Iohannis şi Guvern, precizând că Executivul a trebuit să adopte rectificarea bugetară.

"Nu aş putea spune că este un război între preşedinte şi Guvern.

Noi a trebuit să adoptăm rectificarea bugetară, era un lucru de la sine înţeles, pentru că nu puteau oamenii să aştepte să mai treacă timpul şi ştim foarte bine că avem o serie de priorităţi şi toate acestea presupun şi o dublare a proiecţiei financiare", a declarat Dăncilă, potrivit Agerpres.

Totodată, şefa Guvernului a precizat că este "adepta consensului".

"Sunt adepta consensului şi mi-aş dori să am o relaţie interinstituţională între Preşedinţie şi Guvern - Parlament foarte bună. Ne apropiem cu paşi repezi de preluarea şi exercitarea preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene şi aceasta presupune un consens, o colaborare. Eu şi de acum încolo o să încerc să îl informez pe preşedinte legat de stadiul pregătirii şi toate cerinţele pe care le va adresa Guvernului legat de preşedinţie şi alte aspecte care ţin de România. Voi avea toată deschiderea", a spus Dăncilă.

Citește și
Klaus Iohannis, Viorica Dăncilă
Reacția președintelul Klaus Iohannis, după ce premierul și-a trimis miniștrii la Cotroceni

Referitor la rectificarea bugetară, care a fost adoptată miercuri de Guvern, Dăncilă a precizat că urmează să fie publicată în Monitorul Oficial.

"Imediat după şedinţa de Guvern, rectificarea bugetară a plecat către Consiliul Legislativ. (...) Avem în vedere 200 de pagini care trebuiesc citite, verificate, avem cifre şi fiecare cifră trebuie verificată foarte bine. S-a întors de la Consiliul Legislativ ieri, în jur de ora 12.30, a plecat către Ministerul Finanţelor Publice, a urmat o nouă verificare şi punerea în concordanţă cu cerinţele Consiliului Legislativ (...) De azi de dimineaţă a plecat rectificarea către Monitorul Oficial", a arătat premierul.

Afirmațiile sale vin la scurt timp după ce președintele Klaus Iohannis a refuzat să-i primească personal la Cotroceni pe ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, şi pe ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.

De altfel, șeful statului și-a exprimat îngrijorarea cu privire la relațiile instituționale dintre Palatul Victoria și Palatul Cotroceni, după ce premierul Viorica Dăncilă nu s-a prezentat la o discuție pe care șeful statului o solicitase.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult