Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Tudose, despre afirmația privind Ținutul Secuiesc: ”Despre asta a fost vorba, nu de spânzurat”

Premierul Mihai Tudose a făcut precizări despre declarația sa de acum câteva zile, referitoare la autonomia Ținutului Secuiesc.

”Să nuanțez o declarație pe care am făcut-o miercuri și care a fost greșit înțeleasă.

Îmi mențin foarte foarte foarte clar poziția, ca român, că nu este negociabilă sub nicio formă, nici măcar amiabilă, integritatea teritorială a României. Nu se poate vorbi de autonomia unei bucăți din România.

Când m-am referit la fluturatul pe steag m-am referit la autoritățile statului, care trebuie să aplice legea. Mandatele lor flutura lângă steag dacă nu aplică legea. Despre asta a fost vorba, nu de spânzurat pe nu știu cine”, a spus premierul înainte de a intra la ședința CEX a PSD, unde se discută soarta Guvernului său.

Potrivit News.ro, miercuri seara, la Realitatea TV, premierul Mihai Tudose a vorbit despre rezoluţia privind autonomia Ţinutului Secuiesc semnată la Cluj-Napoca de cele trei formaţiuni politice maghiare (UDMR, PPMT şi PCM), apreciind că ”nici nu poate fi vorba de o astfel de autonomie pentru secui”.

Citește și
Viktor Orban, premierul Ungariei
Revolta partidelor din Ungaria, după afirmațiile premierului Tudose privind Ținutul Secuiesc

”Am transmis că dacă steagul secuiesc va flutura pe instituţiile de acolo, toţi vor flutura lângă steag. Nici nu poate fi vorba de o astfel de autonomie pentru secui”, a declarat premierul, conform sursei citate.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult