Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ludovic Orban: S-a dovedit că Iordache este cârpa de șters pe jos a lui Dragnea

Your browser doesn't support HTML5 video.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat miercuri că succesul Opoziţiei în plenul reunit al celor două Camere ale Parlamentului, în care urma să se citească moţiunea de cenzură, se datorează paşilor procedurali pe care i-a calculat din timp.

"Am prevăzut cu mare atenţie acest pas procedural. Plenul este suveran. Din nou s-a dovedit că Florin Iordache nu este altceva decât o cârpă de şters pe jos a lui Liviu Dragnea şi că în continuare acţionează la comenzile lui Liviu Dragnea. (...)

Astăzi a fost o mizerie ordinară marca PSD, care a fost dejucată prin unitatea şi solidaritatea formaţiunilor care susţin această moţiune de cenzură, care au probat clar, pentru prima dată în plenul Camerelor reunite, că Opoziţia are majoritate şi că moţiunea de cenzură va trece", a precizat Orban.

El a adăugat că alături de cele 237 de semnături de la moţiunea de cenzură mai pot fi obţinute minimum şapte voturi suplimentare.

"Noi avem 237 de semnatari, iar după evaluările noastre astăzi mai putem obţine minimum şapte voturi suplimentare. Am convingerea că toţi semnatarii şi toţi cei care vor să voteze moţiunea de cenzură vor fi prezenţi joia viitoare şi vor vota pentru căderea acestui guvern. Nu ne-a lipsit niciun vot pentru că am bătut PSD la vot, în condiţiile în care PSD a fost mobilizat", a completat Orban, potrivit Agerpres.

Citește și
plen Parlament
Dezbaterile și votarea moțiunii de cenzură vor avea loc joi, 10 octombrie

Liderul liberalilor a adăugat că social-democraţii l-au desemnat pe Florin Iordache să conducă şedinţa de plen pentru că nu au avut încredere în Marcel Ciolacu, preşedintele Camerei Deputaţilor.

"PSD nu a avut încredere să îl lase pe preşedintele Camerei Deputaţilor să conducă şedinţa, pe domnul Ciolacu, şi l-a trimis pe soldatul japonez care continuă să lupte pentru Dragnea în Parlamentul României, pe penibilul şi dezastruosul Florin Iordache. În ciuda faptului că a refuzat să supună la vot, în conformitate cu regulamentul, o propunere normală de modificare a programului de lucru privitor la moţiunea de cenzură, le-am trântit programul de lucru pe astăzi şi i-am pus în situaţia să înţeleagă că nu pot să îşi bată joc de democraţie, de cetăţenii români care aşteaptă căderea acestui guvern şi că nu pot să calce în picioare Constituţia, regulamentele Camerei şi legile", a afirmat Ludovic Orban.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult