Dezbaterile și votarea moțiunii de cenzură vor avea loc joi, 10 octombrie

Ultima actualizare: 02-10-2019 16:50
plen Parlament
Pro TV

Şedinţa Birourilor permanente reunite a fost convocată din nou miercuri, după ce plenul Parlamentului în care moţiunea de cenzură trebuia citită a fost suspendat ca urmare a respingerii programului de lucru şi a ordinii de zi.

Astfel, s-a decis ca joi, 3 octombrie, ora 11.00, să fie citit textul moțiunii de cenzură în plenul Parlamentului.

De asemenea, moțiunea de cenzură va fi votată joi, 10 octombrie.

A fost reuniunea liderilor grupurilor parlamentare în comitetul liderilor, care au adoptat în unanimitate un program pe care noi l-am acceptat și anume acela ca moțiunea să fie citită mâine, iar dezbaterea și votul moțiunii să fie într-o zi normală, ziua de joi. Așteptăm consfințirea acestei decizii de la nivelul comitetului liderilor în Birourile permanente reunite, dar lucrul cel mai important care s-a demonstrat astăzi, este faptul că opoziția are majoritate în Parlament. De asemenea, s-a demonstrat clar că Guvernul Dăncilă este în minoritate în Parlament.” - a spus președintele PNL Ludovic Orban.

Programul dezbaterii moţiunii de cenzură a fost subiectul unor dispute între Opoziţie şi PSD în plenul Parlamentului, după ce liderul deputaţilor liberali, Raluca Turcan, a solicitat ca moţiunea de cenzură să nu fie dezbătută şi votată sămbătă, ci luni.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO