Modifica setarile cookie
Toate categoriile

"Luați maimuța lui Ciolacu de pe noi". Circ și vorbe grele în Parlament, după apariția dosarului vaccinurilor

Your browser doesn't support HTML5 video.

A ieșit un scandal monstru, luni, în Parlamentul României, după declanșarea anchetei DNA cu privire la vaccinurile cumpărate de Guvern în pandemie.

Un deputat PSD a scos de la piept mai multe bancnote de 500 de euro false și le-a aruncat înspre grupul USR.

"Luați maimuța lui Ciolacu de pe noi", au replicat parlamentarii din Opoziție.

În același timp, președintele de ședință și liderul AUR s-au injurat ca pe maidan.

Radu Cristescu, deputat PSD: "Numai ultimele jigodii fac bani vânzând batiste când poporul plânge, iar voi asta ați făcut, ați făcut bani din nefericirea oamenilor. Penalii de la USR!".

Ionuț Moșteanu, deputat USR: "Luați maimuța lui Ciolacu de pe noi".

Citește și
Florin Cîțu
Scandalul vaccinurilor Covid-19. Senatorii vor decide săptămâna viitoare dacă îi ridică imunitatea lui Florin Cîțu

George Simion, deputat AUR: "I-am testat, sunt falși ca și noul PSD".

Alfred Simonis, președinte de ședință: "La Moscova găsiți ruble originale".

În scurt timp, discuțiile din plenul Camerei Deputaților au degenerat. Liderul AUR, George Simion, i-a reproșat președintelui de ședință că i-a tăiat microfonul. Vorbele spuse apoi de la prezidiul sălii de plen sunt imposibil de reprodus.

Alfred Simonis, președinte de ședință: "Un domn deputat, mai rusofil aşa, căruia nu merită să îi spun numele, a venit şi mi-a spus, citez: «Am să o violez pe mă-ta!». Aşa mi-a spus acest individ la începutul şedinţei şi poate că şi reacţia mea a fost una vehementă şi poate şi prestaţia mea, după acest moment, nu e cea pe care aţi fi aşteptat-o".

Totul a plecat de la ancheta DNA privitoare la modul în care Guvernul României a achiziționat dozele de vaccin împotriva Covid-19. În dosar sunt acuzați de abuz în serviciu doi foști miniști USR ai Sănătății, Vlad Voiculecsu și Ioana Mihăilă. Pentru amândoi, președintele Klaus Iohannis a avizat începerea urmăririi penale. Procurorii au cerut Senatului si ridicarea imunității în cazul fostului premier, Florin Câțu. Cu doi avocați alături acesta și-a citit dosarul trimis la Parlament.

Reporter: "Au fost miniștri care v-au atras atenția că sunt prea multe doze față de numărul oamenilor interesați. De ce ați fost de acord cu achizițiile? Puteați refuza la acel moment?".

Florin Cîțu, senator PNL: "Lăsați-mă să studiez dosarul, încă studiez. Am exercuitat poziția de prim-ministru în conformitate cu legislația din România".

Miercuri, Senatul ar trebui să dea votul pentru ridicarea imunității fostului premier liberal. Florin Cîțu a anunțat că le va cere colegilor săi să voteze pentru încuviințarea începerii urmăririi penale și a precizat că nu va pleca din PNL.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult