Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Guvernul a aprobat desființarea a zeci de posturi din ministerele Familiei și Digitalizării

Guvernul a aprobat, în şedinţă, două Hotărâri privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, precum şi a Ministerului Cercetării, Inovării şi Digitalizării.

Astfel, potrivit Agerpres, a fost aprobată o Hotărâre pentru modificarea HG nr. 22/2022 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, prin care Guvernul a aprobat reorganizarea acestui minister.

Potrivit acestei hotărâri, dintr-un total de 230 de posturi, exclusiv demnitarii şi numărul de posturi aferente cabinetelor acestora, vor fi păstrate un număr maxim de 173.

Ca urmare, numărul posturilor desfiinţate este de 57.

Totodată, se desfiinţează o funcţie vacantă de demnitar, secretar de stat, şi cele două posturi aferente cabinetului acesteia.

Citește și
oameni pe strada
Guvernul își corectează greșeala. Calculul ajutoarelor de încălzire nu va mai fi influențat de ultima creștere a veniturilor

Numărul de posturi pentru cabinetul ministrului a rămas redus de la 8 posturi la 4 posturi, numărul de posturi pentru cabinetul secretarului de stat a fost redus de la 4 posturi la 2 posturi, iar numărul de posturi pentru cabinetul subsecretarului de stat a fost redus de la 2 posturi la un post.

"Numărul total al funcţiilor publice de conducere se încadrează în procentul de 8% din numărul total al posturilor aprobate şi modificările intervenite în situaţia funcţiilor publice din cadrul Ministerului Familiei, Tineretului şi Egalităţii nu afectează numărul minim de posturi necesar pentru organizarea activităţilor", a precizat un comunicat al Executivului.

Cea de-a doua hotărâre aprobată vineri vizează modificarea şi completarea HG nr. 371/2021 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Cercetării, Inovării şi Digitalizării.

Prin Hotărârea aprobată de Guvern a fost redus numărul funcţiilor de conducere de la 39 la 30, s-a redus o funcţie de demnitar - subsecretar de stat - şi cabinetul acestuia - un post.

De asemenea, au fost redimensionate compartimentele, ca urmare a recomandărilor controlorilor Curţii de Conturi prin relocare. Astfel, activitatea de control şi strategie anticorupţie rămâne organizată la nivel de serviciu.

Au fost înfiinţate Compartimentul Inteligenţă Artificială şi Tehnologii Emergente, respectiv Compartimentul IT şi Securitate Cibernetică, pentru armonizarea modificărilor legislative nou apărute în domeniul Inteligenţei Artificiale (IA), al digitalizării, transformării digitale şi de securitate cibernetică, precum şi a Regulamentelor europene cu legislaţia existentă.

Numărul total de posturi este 358, exclusiv demnitarii şi cabinetele acestora, a precizat Executivul.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult