Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cum legiferează Sorin Cîmpeanu în interes propriu: a plagiat în 2006, iar în 2022 încearcă să-și auto-amnistieze plagiatul

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu și-a însușit în 2006, cu modificări neînsemnate, 92 pagini din munca a doi universitari alături de care a semnat în 2000 – ca al patrulea autor – nouă pagini dintr-un curs universitar, scrie Press One. 

În 2006, Cîmpeanu a reprodus în toate privințele, sub propria semnătură, 13 capitole semnate anterior de doi autori: ca structură, ca text, ca imagini, ca date prezentate în tabele; în privința titlurilor, contribuția din 2006 a autorului Sorin Cîmpeanu se reduce la eliminarea a cinci cuvinte din totalul de 117 incluse în titlurile capitolelor semnate, cu doar șase ani în urmă, de alți autori.

Citește articolul integral AICI

Ministrul Educației a răspuns acuzației de plagiat  

"Am înțeles că principalul obiectiv al acestui articol este blocarea legilor Educației. Vă fac un anunț: legile educației își vor continua parcursul firesc, legal, spre procesul de adoptare. Astfel de încercări de a opri din cursul lor firesc legile educației - care sunt de interes pentru milioane de copii - nu mă pot influența, chiar dacă sunt abordări punctuale personale", a declarat Sorin Cîmpeanu.  

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult