Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cristian Tudor Popescu: ”Decizia CCR este corectă. Scoaterea lui Șoșoacă din cursa prezidențială – un act de salubritate”

Cristian Tudor Popescu este de părere că decizia Curții Constituționale de interzicere a candidaturii Dianei Șoșoacă la Președinția României este corectă.

În opinia sa, ”scoaterea lui Șoșoacă din cursa prezidențială este un act de salubritate”.

Într-un mesaj publicat pe Facebook, gazetarul își explică opinia, spunând că ”ce spune și ce face Șoșoacă este într-adevăr incompatibil cu democrația și statul de drept, cum motivează Curtea”.

Comentariul integral al lui Cristian Tudor Popescu:

”Adevăruri mincinoase

Vă mai amintiți expresia lui Ceaușescu la proces, „minciună în falș”? S-a râs de ea, fiind considerată un pleonasm, minciună egal fals. Nu este.

În logică, opusul adevărului nu este minciuna, este falsul. Opusul minciunii nu este adevărul, este sinceritatea. Adevărat și fals sunt categorii logice, minciună și sinceritate sunt categorii psihologice. Folosirea unui adevăr în alt scop decât cel declarat este o minciună.

Citește și
Diana Șoșoacă
Şoşoacă, acuzații dure și microfon întrerupt în PE după ce i-a fost respinsă candidatura la prezidenţiale: "Extrem de grav"

Hotărârea CCR în cazul Șoșoacă este un adevăr mincinos. Nu este un fals. Ce spune și ce face Șoșoacă este într-adevăr incompatibil cu democrația și statul de drept, cum motivează Curtea. Respingerea integrării României în UE și NATO, proferată de candidată, este anticonstituțională – adevărat. Antisemitismul declarat și violent al personajului este anticonstituțional – adevărat.

Dar dacă ne gândim la momentul acestei hotărâri și la cine sunt cei care au luat-o, aceste adevăruri coagulează într-o minciună. Dați-mi voie să râd, chiar în situația asta sumbră, dacă îmi spune cineva că judecătorul CCR Gheorghe Stan, fostul șef al SIIJ, unealta inventată de Dragnea ca să-i albească dosarele și s-o aresteze pe L.C. Kovesi, împiedicând-o să ajungă la Bruxelles, supranumitul Giani, recompensat de PS Dragnea tocmai cu postul de la CCR, a judecat mânat de ceva numit conștiință și de atașamentul la democrație și valori euroatlantice. Sau vechiul pesedist iliescist Marian Enache, pus la CCR tot de Dragnea în 2016.

UDMR joacă mai pervers, vrea să împuște doi iepuri cu un foc. Judecătorul Attila Varga susține și redactează decizia CCR, în vreme ce Kelemen Hunor și Csoma Botond, lideri ai UDMR, o critică public. Astfel, maghiarii își deschid poarta unei reîntovărășiri postelectorale cu PSD, dar vor să treacă și drept campioni ai corectitudinii politice față de „mâncătoarea de unguri” Șoșoacă.

Cât despre opinia separată a dnei Scântei, este și ea justificată, dar se confundă cu poziția vehementă a PNL, care vede în eliminarea lui Șoșoacă întărirea lui Simion până la a-l depăși pe Ciucă.

Pe scurt, decizia CCR este corectă. Scoaterea lui Șoșoacă din cursa prezidențială – un act de salubritate, dar rămâne de văzut dacă, pe termen lung, nu va face rău democrației din România. Căci nici tot ce este corect nu este și bine”.

Luni seara a venit lămurirea oficială pentru respingerea candidaturii Dianei Şoşoacă la alegerile prezidențiale. Curtea Constituțională a publicat motivarea hotărârii, iar magistrații au întocmit o lungă listă cu acțiuni care au dus la luarea deciziei. După cum au notat judecătorii, prin discursul său public, Diana Şoşoacă pune la îndoială şi desconsideră obligaţia de respectare a Constituţiei. În scurt timp, mai mulți politicieni au reacționat. Iar liderul PNL, Nicolae Ciucă, a anunțat ruperea Coaliției cu PSD. După apariția documentului, Diana Șoșoacă a vorbit în Parlamentul European despre acest episod și a susținut că măsura luată de CCR este abuzivă și anulează statul de drept.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult