Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ciolacu: „Mi-ar fi plăcut pentru România un preşedinte precum Ioan-Aurel Pop”. De ce l-a dezamăgit Iohannis

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, că i-ar fi plăcut ca funcţia cea mai înaltă în stat să fie ocupată de preşedintele Academiei Române, Ioan-Aurel Pop.

"Mi-ar fi plăcut pentru România un preşedinte precum Ioan-Aurel Pop, preşedintele Academiei Române. Domnia sa nu a intrat în politică sau în această bătălie electorală. Îmi place foarte mult domnul preşedinte al Academiei Române şi orice discuţie pe care am avut-o cu dânsul a fost un plus, mai ales pentru mine", a afirmat Ciolacu.

Mai mult, preşedintele PSD a mai afirmat că şeful statului, Klaus Iohannis, nu s-a ridicat la nivelul aşteptărilor sale ca preşedinte al României.

"E mai sensibil domnia sa. Eu nu m-am supărat când am 'vândut' Ardealul, nu m-am supărat când ieşea zilnic şi spunea 'PieSieDie'. Mi-am văzut de treaba mea şi am încercat să aduc argumente în faţa românilor că lucrurile nu stau aşa. Nu s-a ridicat la nivelul aşteptărilor mele ca şi preşedinte al României. Şi v-o spun fără nicio reţinere, chiar dacă îl supăr din nou", a spus Ciolacu.

Ciolacu: „Cred că Emil Constantinescu ar fi putut să scrie istorie”

Ciolacu a fost întrebat despre faptul că preşedintele Iohannis s-ar fi supărat pe el pentru felul în care s-a poziţionat în abordarea unei legi care l-ar favoriza în alegerile parlamentare.

Citește și
Cum arată proiectul legii bugetului pe 2024, după negocieri lungi în coaliție. Salarii mărite în ciuda austerității
Marcel Ciolacu i-a dat replica lui Nicolae Ciucă despre ”întâlnirea” pentru Iohannis, ”ca să nu se mai încurce în explicații”

Referindu-se la posibilitatea de a se ridica la nivelul propriilor aşteptări, Ciolacu a spus: "Da, pentru că, în primul rând, am învăţat din greşelile făcute de domnia sa şi de domnul Băsescu şi de domnul Iliescu. Cred că au fost abordări total greşite, raportate la nişte vremuri trecute, pe care eu îmi doresc să le fi depăşit", a mai spus preşedintele PSD  la HotNews.ro, potrivit Agerpres.

Întrebat cine a fost cel mai bun preşedinte şi premier al României, Ciolacu a răspuns: "La fiecare am ceva de comentat. Cred că Emil Constantinescu ar fi putut să scrie istorie (...). Premier, dacă vorbim economic, cred că Adrian Năstase a fost cel mai aplicat".

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult