Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Câciu: „Avem evaziune foarte mare. 10% din PIB vi se pare puţin? 32 - 33 de miliarde de euro pe care le piezi în fiecare an”

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Adrian Câciu, a declarat marţi că avem evaziune foarte mare.

„10% din PIB vi se pare puţin? 32 - 33 de miliarde de euro pe care le piezi în fiecare an”, a spus el, arătând că realitatea ne spune că evaziunea fiscală rămâne constantă. Ministrul Investiţiilor a mai spus că ”dacă nu ai abordare sistemică şi un sistem digital în care omul nu mai are influenţă, până când vei avea acest sistem, ANAF-ul va funcţiona în funcţie de persoane.

„Avem evaziune foarte mare. 10% din PIB vi se pare puţin? 32 - 33 de miliarde de euro pe care le piezi în fiecare an”, a declarat Adrian Câciu la Prima News, potrivit News.ro.

Câciu: „Haideţi să ne facem treaba”

Ministrul a precizat că „în PNRR este un angajament foarte clar, şi anume 2,5 puncte procentuale din PIB trebuie realizate din creşterea capacităţii administrative de colectare a statului român.

„Haideţi să ne facem treaba. (...) Dacă digitalizarea ANAF continuă aşa cum a început, eu zic că da”, a spus ministrul, întrebat dacă ne vom încadra în acest procent până la finalul anului.

Citește și
Adrian Câciu
Adrian Câciu nu înțelege „inflamarea” populației după limitarea cash-ului. „90% din populaţia României câştigă sub 4.000 lei”

Ministrul Investiţiilor a mai spus că „dacă nu ai abordare sistemică şi un sistem digital în care omul nu mai are influenţă, până când vei avea acest sistem ANAF-ul va funcţiona în funcţie de persoane.

„Dacă sistemul spune, ăsta este cu risc, ăsta nu e cu risc, acolo trebuie să ajungem”, a completat el, arătând că se referă la subiectivism, pentru că „realitatea ne spune că evaziunea fiscală rămâne constantă”.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult