Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Controversata Imane Khelif se luptă pentru aurul olimpic după ce și-a învins adversara în semifinală | Video

Controversata sportivă algeriană de 25 de ani Imane Khelif a câștigat semifinala în fața thailandezei Janjaem Suwannapheng și și-a asigurat un loc în finala turnelui de box de la Jocurile Olimpice de la Paris.

Algerianca a fost în centrul unei controverse încă de la începutul Jocurilor Olimpice. Performanţa ei în primul meci nu a trecut neobservată. Ea a avut nevoie de 46 de secunde pentru a o învinge pe Angela Carini. A fost suficient pentru a scoate la suprafaţă un test de eligibilitate de gen ratat în 2023. Imane Khelif - care s-a calificat în semifinale - se confruntă cu critici masive, iar vicepremierul italian şi fostul ministru de interne Matteo Salvini a numit-o "boxer trans".

Tatăl controversatei pugiliste algeriene Imane Khelif: Copilul meu „este o fată” 

Copilul meu „este o fată”, a declarat Omar Khelif, tatăl puglistei Imane Khelif, aflată în centrul unei controverse la Jocurile Olimpice de la Paris, informează AFP.

"A fost crescută ca o fată. Este o fată puternică, am crescut-o să muncească şi să fie curajoasă", a spus el. Bărbatul în vârstă de 59 de ani îşi susţine fata pe deplin: "Imane este un exemplu de femeie algeriană [...] "Este una dintre eroinele Algeriei. Cu voia lui Dumnezeu, ea ne va onora cu o medalie de aur şi va înălţa drapelul naţional la Paris".

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult