Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Câți bani va primi David Popovici de la statul român pentru medalia de aur câștigată la Jocurile Olimpice de la Paris

David Popovici va primi de la statul român un premiu în bani de 140.000 de euro pentru medalia de aur câștigată luni seara la proba de 200 metri liber, la Jocurile Olimpice de la Paris.  

David Popovici a devenit luni seara primul bărbat înotător din România campion olimpic la natație, iar medalia de aur câștigată la Jocurile Olimpice de la Paris îi vor aduce un premiu în bani de 140.000 de euro din partea statului român, scrie Profit, care o citează pe Elisabeta Lipă, președinta Agenției Naționale pentru Sport.

Premiul va veni din partea Comitetului Olimpic și Sportiv Român.

”Dacă eu am putut, un băiat obișnuit, atunci oricine poate”

”Este un vis împlinit. Mă bucur foarte tare, sper să nu încep să plâng la imn (n.r- el a avut lacrimi în ochi la imn). Mă bucur că acum cinci minute am scris istorie şi dacă eu am putut, un băiat obişnuit, doar cu dorinţă arzătoare şi puternică, atunci oricine poate. Cine ştie ce va fi mâine? Orice e posibil, atât timp cât ai un culoar, ai o şansă. Treaba încă nu s-a încheiat, dar bineînţeles că o să mă bucur, este o realizare imensă, în primul rând pentru mine, mpă bucur că ţara m-a urmărit, că sunt atât de mulţi români în tribună”, a declarat Popovici la TVR 1.

Înotătorul David Popovici a câştigat medalia de aur în proba de 200 metri liber, luni seară, la Jocurile Olimpice de la Paris. Popovici a încheiat cursa într-un minut, 44 de secunde şi 72 de sutimi.

Citește și
David Popovici
David Popovici a câştigat medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Paris în proba de 200 metri liber. FOTO

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult