Modifica setarile cookie
Toate categoriile

„Monstrul din Avignon” a recunoscut chinurile la care și-a supus soția: Sunt un violator ca și ceilalți din această cameră

Dominique Pelicot, francezul acuzat că și-a drogat soția și că a recrutat zeci de bărbați pentru a o viola timp de peste 10 ani, a recunoscut toate acuzațiile împotriva sa în prima sa mărturie de la începutul procesului.

Făcând referire la ceilalți 50 de bărbați inculpați care sunt acuzați de violarea fostei sale soții Gisele, Pelicot a declarat: „Sunt un violator ca și ceilalți din această cameră”, conform BBC.

„Toți știau, nu pot spune contrariul”, a spus el.

Despre fosta sa soție, el a spus: „Ea nu merita asta”, adăugând în fața instanței: „Am fost foarte fericit cu ea”.

Fosta soție și victima bărbatului, Gisele, care a avut șansa de a vorbi în fața instanței la scurt timp după aceea, a spus: „Este dificil pentru mine să ascult asta. Timp de 50 de ani, am trăit cu un bărbat care nu mi-aș fi imaginat niciodată că ar putea fi capabil de așa ceva. Am avut încredere totală în el”.

Bărbatul a lipsit de la primele audieri din dosar

„Am primit un mesaj din partea preşedintelui (n.r. tribunalului penal din Vaucluse) conform căruia Dominique Pelicot va fi prezent mâine la audiere cu condiţii speciale de adaptare, şi anume: secvenţierea audierilor şi perioade regulate de odihnă”, a declarat pentru AFP avocata sa, Béatrice Zavarro, la începutul zilei.

Citește și
jucatori rugby
Victima rugbiştilor francezi acuzaţi de viol face declarații cutremurătoare: ”Mă tratează ca pe o criminală”

Luni dimineaţă, preşedintele tribunalului penal, Roger Arata, a putut constata încă o dată că pensionarul în vârstă de 71 de ani, acuzat că şi-a drogat soţia pentru a o viola şi a fi violată de zeci de bărbaţi, dintre care cincizeci sunt de asemenea judecaţi în acest caz emblematic de violenţă sexuală şi supunere chimică, nu se afla în boxa acuzaţilor. Dominique Pelicot suferă de „o piatră la rinichi, o infecţie la rinichi şi o problemă la prostată”, a declarat magistratul, ordonând efectuarea unui examen medical în cursul zilei.

Probabil Pelicot a avut nevoie de un tratament uşor şi audierile au fost suspendate pentru câteva zile. Dar dacă ar fi trebuit să primească un tratament de lungă durată, acest lucru ar fi amânat procesul, probabil pentru câteva săptămâni sau luni, un scenariu pe care Arata l-a descris săptămâna trecută drept „catastrofal”.

„Acest proces este un calvar zilnic pentru Gisèle Pelicot (fosta soţie şi principala victimă, prezentă luni în boxa părţilor civile) şi familia sa, care merg cu curaj în fiecare zi la tribunal pentru a se confrunta cu acuzarea, pentru a se întâlni cu inculpaţii şi pentru a depune mărturie. Acest calvar devine o tortură”, a explicat luni dimineaţă Stéphane Babonneau, unul dintre avocaţii părţilor civile. Luni seara, după anunţul revenirii principalului inculpat, părţile civile au declarat că speră „ca procesul să poată continua în mod normal şi ca Pelicot să primească îngrijiri medicale sporite”, pentru a evita „incertitudinea” din ultimele zile, a declarat Babonneau.

În cursul zilei, avocata lui Dominique Pelicot a criticat faptul că „asistenţa medicală pentru deţinuţi în Franţa nu este la înălţimea aşteptărilor”.

„Monstrul din Avignion” și-a documentat abuzurile asupra soției

Dominique Pelicot, care a documentat toate violurile în fişiere pe computerul său, a recunoscut faptele, dar nu s-a explicat încă în detaliu la procesul său. Mărturia sa este de asemenea esenţială pentru cazul celorlalţi bărbaţi, cu vârste cuprinse între 26 şi 74 de ani, judecaţi la Avignon, dintre care unii neagă acuzaţiile de viol. Întrebată dacă clientul său ar putea fi audiat încă de marţi, Zavarro a spus: „Nu am nicio idee. Dar, în orice caz, el va fi acolo”. Cazul împotriva dlui Pelicot a ieşit la iveală atunci când acesta a fost arestat în septembrie 2020, filmând sub fustele a trei femei într-un centru comercial din Carpentras (Vaucluse). Când anchetatorii i-au percheziţionat calculatorul, au descoperit un deceniu de violuri comise asupra fostei sale soţii, Gisèle, la domiciliul lor conjugal din Mazan (Vaucluse).

Gisèle Pelicot, care a refuzat ca dosarul să fie judecat cu uşile închise, le-a mulţumit luni celor aproximativ 10.000 de manifestanţi care au protestat sâmbătă prin Franţa în semn de susţinere. „Mulţumită vouă toţi, am puterea să duc această luptă până la capăt”, a declarat ea luni. „Dedic (această luptă) tuturor femeilor şi bărbaţilor din întreaga lume care sunt victime ale violenţei sexuale. Tuturor acestor victime, vreau să le spun astăzi: „Uitaţi-vă în jurul vostru, nu sunteţi singuri””.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult