Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Zelenski a demis un nou un personaj de top al Ucrainei. Ce schimbări drastice a făcut liderul de la Kiev

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a semnat, luni, mai multe decrete privind revocarea și numirea membrilor Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU).

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, l-a demis, luni, pe Oleksandr Yakushev, adjunctul șefului Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU).

Astfel, printre cei demiși se mai numără Ihor Nosok, șeful Departamentului SSU de protecție și autorizare a secretelor de stat, și Oleksandr Provotorov, șeful Departamentului SSU de susținere economică.

Oleh Khramov a fost numit pentru a-l înlocui pe Nosok.

De asemenea, Zelenski i-a demis pe Boris Bezrukii din funcția de șef al SSU din regiunea Zaporojie și pe Eduard Fedorov din funcția de șef al SSU din regiunea Sumî.

Citește și
Volodimir Zelenski
Zelenski a demis încă un personaj de top al Ucrainei. Motivul invocat de liderul de la Kiev

După eliberarea din funcție a lui Fedorov, Oleh Krasnoshapka a devenit noul șef al SSU din regiunea Sumî, notează Ukrainska Pravda.

Mai mult, în februarie, Parlamentul Ucrainei a susținut numirea lui Vasili Malîuk în funcția de șef al SBU. Anterior, acest post a fost ocupat de Ivan Bakanov. În iulie 2022, Vladimir Zelenski l-a concediat pe acesta din cauza numărului mare de cazuri de dezertare în Rusia a angajaților din departamentele de stat. Din ianuarie, în Ucraina au avut loc mai multe demisii de profil înalt.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult