Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Zeci de soldaţi arestaţi în Turcia pentru "gulenism". Razii în Konya

Nou val de arestări ordonat de regimul Erdogan.

 

Autorităţile turce au emis mandate de arestare pentru 70 de persoane, inclusiv 58 de soldaţi, în cadrul unei anchete ce-i vizează pe susţinătorii clericului musulman Fethullah Gulen, aflat în exil în SUA şi pe care Ankara îl acuză de orchestrarea unei tentative de puci în iulie 2016, au relatat joi media de stat, citate de Reuters.

Operaţiunea s-a concentrat pe provincia Konya (centru), poliţia efectuând mai multe razii simultan la diferite adrese din 27 de provincii ale ţării, a indicat agenţia de presă Anadolu, precizând că un număr de 11 din cei 70 de suspecţi au fost anterior daţi afară din armată.

Poliţia întreprinde aproape zilnic operaţiuni pentru reţinerea suspecţilor acuzaţi de legături cu Gulen de la tentativa eşuată de puci din 15 iulie 2016. Gulen respinge însă orice implicare a sa.

Citește și
Recep Tayyip Erdogan
Erdogan sugerează eliberarea pastorului american în schimbul extrădării lui Gulen

De atunci, peste 50.000 de persoane, inclusiv mii de membri ai personalului din domeniul securităţii şi funcţionari publici, au fost plasaţi în arest în aşteptarea procesului, şi alte circa 150.000 au fost suspendate sau demise din posturile lor.

Organizaţiile pentru drepturile omului spun că reprimarea a fost folosită pentru a reduce disidenţa la tăcere. Guvernul susţine la rândul său că măsurile sunt necesare din cauza ameninţărilor din domeniul securităţii cu care se confruntă Turcia de la tentativa de puci, soldată cu moartea a 250 de persoane.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult