Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Zeci de cerșetori români, cu același semn scris de mână, sunt folosiți în Londra pentru a obține sume uriașe de bani

Milioane de turiști sunt așteptați la Londra înaintea Crăciunului, iar șefii bandelor de români se organizează pentru a câștiga sume importante folosind rețele de cerșetori.

Este de așteptat ca persoanele care vor vizita capitala Marii Britanii în următoarele două luni, cu scopul de a face cumpărături pe faimoasa Oxford Street, să cheltuiască 1,7 miliarde de lire sterline, conform previziunilor New West End Company.

Tot în această perioadă, bandele românești se pregătește să câștige peste 1.000 de lire sterline pe zi, folosind rețele de cerșetori care pretind că sunt persoane fără adăpost, scrie Daily Mail.

Publicația britanică a găsit mai mulți indivizi care aveau cartoane similare prin care cereau bani, cu același scris de mână, care arată că pancartele sunt produse de lideri și distribuite cerșetorilor.

Daily Mail a descoperit peste 10 cerșetori români în cele mai populare locuri turistice din centrul Londrei, este vorba despre Oxford Street, Regent Street, Leicester Square, Piccadilly Circus și Green Park, lângă Ritz. Când cerșetorii au identificat jurnaliștii care au venit să îi observe, au început să-și strângă pancartele sau să plece.

Citește și
crimă români Anglia
Doi români care lucrau la un abator din Anglia au ucis și măcelărit două persoane. Cum au fost descoperite cadavrele

O cerșetoare, care, la prima vedere, părea o persoană fără adăpost, a declarat, pentru sursa citată, că se află în Marea Britanie de doar patru zile și că nu intenționează să rămână pentru mult timp.

Polițiștii londonezi spun că românii fac parte dintr-o bandă care călătorește prin Europa și vin la Londra pentru trei luni, ca să facă rost de bani de la cei naivi și creduli.

„Merg în Europa, în Italia, Spania, Franța. Este o afacere. În perioada Crăciunului este aglomerat, se rulează mai mulți bani, apoi se mută în țări unde este mai cald și sunt mai mulți bani.

Oamenii le dau mâncare și băuturi, dar pe ei nu îi interesează așa ceva.

Ei vor doar bani. Nu vor să muncească. Vor bani care se câștigă ușor”, a declarat un polițist londonez.

Conform oamenilor legii din Marea Britanie, fiecare cerșetor poate câștiga peste 100 de lire sterline pe zi. Asta înseamnă că șefii bandei ar putea încasa mii de lire sterline în fiecare zi.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult