Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Xi și Macron îndeamnă la discuții de pace în Ucraina "cât mai curând posibil"

Preşedinţii francez Emmanuel Macron şi chinez Xi Jinping îndeamnă, miercuri, la negocieri de pace cât mai rapid, pentru a pune capăt Războiului rus în Ucraina, şi resping orice recurs la arma nucleară.

Este necesară ”o reluare a negocierilor cât mai repede în vederea construirii unei păci durabile”, a pledat şeful statului francez.

”Armele nucleare nu pot fi folosite”, a subliniat omologul său chinez.

Xi Jinping a condamnat de asemenea ”orice atac împotriva civililor”, în această conferinţă de presă, în urma unei întâlniri bilaterale.

Şeful statului chinez a condamnat orice ”folosire a armelor biologice, şi chimice, indiferent de circumstanţe”.

Emmanuel Macron a subliniat, la rândul său, că, ”evident, (domeniul) nuclear trebuie exclus întru totul din acest conflict”.

Citește și
macron
Emmanuel Macron și Ursula von der Leyen își încearcă norocul cu Xi Jinping pentru a câștiga sprijin în favoarea Ucrainei

”În acest sens, tuturor trebuie să li aminstească ce îndatoriri au, mai ales Rusiei, care a anunţat deunăzi că vrea să desfăşoare astfel de armament în Belarus, ceea ce nu este conform angajamentelor pe care şi le-a luat faţă de dumneavoastră, faţă de noi şi dreptului internaţional”, a insistat el în faţa presei după întâlnirea cu Xi Jinping.

Emmanuel Macron i-a spus omologului său chinez că ”contează” pe el ”penttru a face Rusia să-şi bage minţile-n cap” în privinţa Ucrainei, iar cei doi lideri au îndemnat la negocieri de pace, relatează AFP, citată de News.ro.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult