Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Viktor Orban atacă din nou Vestul: ”Încă mai am misiuni de pace în mânecă”. ”Poate să stea Bruxelles-ul și-n cap”

Viktor Orban a declarat că Europa este pro-război, iar el mai are ”misiuni de pace în mânecă”. Premierul maghiar a mai spus că își va apăra țara de migrați, ”chiar dacă va sta Bruxelles-ul și-n cap”.

Viktor Orban a atacat din nou Vestul, declarând vineri la postul public de radio Kossuth că ”partea care gândeşte normal a lumii a fost întotdeauna pentru pace şi, dacă nu punem la socoteală ţările occidentale, aproape că vedem numai ţări pro-pace”, scrie agenția maghiară de presă Hirado.

Premierul ungar a spus că misiunea sa de pace (vizitele în Rusia și China- n.red.) ”a avut menirea să convingă Occidentul să ia în considerare posibilitatea păcii, deoarece liderii europeni s-au retras în tranşee ca şi cum ar fi vorba de războiul lor, cu toate că noi nu suntem în război cu ruşii”. ”Această atitudine are ca rezultat o Europă pro-război”, a afirmat Orban.

Potrivit acestuia, ”misiunea de pace a declanşat această idee, dând naştere unei mari controverse în Europa, fără această misiune de pace dezbaterea nu s-ar fi declanşat. Odată început dialogul pe tema păcii, aflăm că tot mai multe ţări ar dori să se alăture taberei păcii, în acest sens s-a exprimat şi cancelarul german”. „Încă mai am misiuni de pace în mânecă”, a mai declarat Viktor Orbán, fără a oferi însă detalii.

Premierul maghiar a reluat și subiectul său preferat: ”Începând din 2015, când criza migraţionistă a atins apogeul şi a început invazia, Ungaria a declarat că frontierele sale externe trebuie protejate, aşa că, în loc de văicăreli şi autoexonerare, şi-a adunat forţele, a construit gardul de frontieră şi i-a reţinut pe migranţi”.

Citește și
viktor orban
Schimbări la nivel înalt în Ungaria. Ce pregătește Viktor Orban
”Liderilor vest-europeni nu le mai rămâne decât să facă un efort intelectual”

În schimb, ”țările din Europa de Vest au devenit ţări de imigranţi, ungurii însă şi-au apărat interesele proprii, noi nu am devenit ţară de imigranţi şi orice ar face Bruxelles-ul, chiar dacă stă în cap, tot nu vom deveni o ţară de imigranţi, Ungaria este a ungurilor şi atât”, a punctat Orban.

Conform acestuia, ”UE nu ar trebui să pedepsească Ungaria, ci ar trebui să plătească ungurilor sumele considerabile pe care protecţia frontierelor i-a costat până acum şi ar trebui să îi finanţeze ca să poată continua această activitate”.

Vorbind despre anunțul Berlinului privind reintroducerea controalelor la toate frontierele germane timp de şase luni începând de luni, Viktor Orbán a spus că ”până acum răii Europei erau cei care îi opreau pe migranţi, acum Germania şi cancelarul german Olaf Scholz s-au trezit, dându-şi seama că terorismul, criminalitatea şi povara financiară socială pe care o reprezintă migranţii care nu vor să muncească, toate sunt semnale de alarmă care încep să-i deştepte pe germani”.

”Liderilor vest-europeni nu le mai rămâne decât să facă un efort intelectual nu foarte dificil – dacă recunosc că frontierele trebuie protejate şi chiar închise – că nu ar trebui să-i pedepsească pe cei care au făcut acest lucru şi până acum. Este clar că nu este corect, este o harababură, o debandadă, un haos politic”, a mai spus Viktor Orban.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult