Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Uniunea Europeană vrea să achiziționeze 300 de milioane de doze suplimentare din vaccinul Pfizer

Comisia Europeană a propus statelor membre UE să achiziționeze alte 200 de milioane de doze din vaccinul Pfizer-BioNTech, cu posibilitatea de a suplimenta cantitatea cu alte 100 de milioane de doze.

Acest lucru ar permite Uniunii Europene să achiziționeze până la 600 de milioane de doze suplimentare din acest vaccin, care este deja utilizat la nivelul Blocului comunitar, conform unui comunicat emis de Comisia Europeană.

Dozele suplimentare ar urma să fie livrate începând cu al doilea trimestru din 2021.

Uniunea Europeană a achiziționat până acum mai multe tipuri de vaccin, care utilizează diferite tehnologii. Astfel, a securizat achiziția de până la 2,3 miliarde de vaccin împotriva Covid-19.

Pe lângă vaccinul produs de Pfizer și BioNTech, Uniunea Europeană a aprobat în urmă cu două zile utilizarea vaccinului creat de Moderna. Alte vaccinuri urmează să fie aprobate.

Citește și
Anglia și Scoția condiționează intrarea în țară de teste negative anti-COVID. Ce se va întâmpla în Țara Galilor și Irlanda
Anglia și Scoția condiționează intrarea în țară de teste negative anti-COVID. Ce se va întâmpla în Țara Galilor și Irlanda

Portofoliul de vaccinuri al UE va permite vaccinarea întregii populații și ajutarea altor state în caz de nevoie.

Până în prezent au fost încheiate contracte cu AstraZeneca pentru 400 de milioane de doze, Sanofi-GSK – 300 milioane, Johnson and Johnson – 400 milioane, BioNTech-Pfizer – 300 milioane, CureVac – 405 milioane și Moderna – 160 de milioane doze.

Alte 200 de milioane de doze ar putea veni de la compania Novavax, cu care CE duce acum tratative, se arată într-un comunicat al Comisiei Europene.

Din cele aproape 2 miliarde de doze asigurate până în prezent, celor 450 de milioane de locuitori din Europa, pentru fiecare persoană ar fi alocate cel puțin patru doze de vaccin (4,45, n.r.).

La un calcul simplu, cu o populație aproximată la 19 milioane de locuitori, României i-ar reveni 85 de milioane de doze de vaccin, per total.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult