Anglia și Scoția condiționează intrarea în țară de teste negative anti-COVID. Ce se va întâmpla în Țara Galilor și Irlanda

Ultima actualizare: 08-01-2021 09:34
Anglia și Scoția condiționează intrarea în țară de teste negative anti-COVID. Ce se va întâmpla în Țara Galilor și Irlanda
Shutterstock

Intrarea în Anglia și Scoția va fi condiționată de un test negativ de COVID-19. Măsura va intra în vigoare săptămâna viitoare pentru Anglia și „cât mai curând posibil” pentru Scoția.

 

Condiția este însă ca testul să fie făcut cu 72 de ore înaintea sosirii, în țara de origine. Un test negativ anti-COVID pentru persoanele care intră în Marea Britanie va fi aplicat atât cetățenilor, cât și străinilor, relatează BBC, potrivit news.ro.

Este aşteptat ca măsura, prin care se doreşte oprirea răspândirii coronavirusului, să intre în vigoare, pentru Anglia, la începutul săptămânii viitoare, iar în cazul Scoţiei, „cât mai curând posibil”, a spus ministrul Transporturilor, Grant Shapps.

Oficialii lucrează cu administraţiile descentralizate pentru a lua măsuri similare şi pentru Ţara Galilor şi Irlanda de Nord.

Anunţul a fost făcut de ministrul Transporturilor după ce Marea Britanie a anunţat joi peste 1.160 de decese asociate Covid-19 şi mai mult de 52.600 de noi cazuri de contaminare.

Prim-ministrul Boris Johnson a promis să ofere „sute de mii” de vaccinuri anti-Covid pe zi, în Anglia, până pe 15 ianuarie.

1,5 milioane de britanici au primit deja cel puţin o doză de vaccin a precizat joi Johnson.

Chiar şi după ce a fost aprobată utilizarea a două vaccinuri (Pfizer-BioNTech şi Oxford-AstraZeneca), temerile legate de noile versiuni ale coronavirusului au determinat guvernul să ia măsuri suplimentare referitor la călătoriile internaţionale.

Nerespectarea noilor reguli de călătorie în Anglia, care se aplică celor ce ajung aici cu avionul, trenul sau vaporul, va fi amendată cu 500 de lire sterline.

Excepţie vor face transportatorii, copiii cu vârste sub 11 ani şi cei care vin din ţări care nu au infrastructură pentru livrarea de teste. Călătorii din Irlanda vor fi de asemenea exceptaţi de la regulă.

Toţi pasagerii care ajung din ţări ce nu se află pe lista coridorului de călătorie a Guvernului trebuie să stea în izolare 10 zile, indiferent de rezultatul testului.

Până în prezent, Marea Britanie a înregistrat peste 2,88 milioane de cazuri de Covid-19 şi mai mult de 78.500 de decese asociate.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO