Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un ministru israelian îl numește pe Erdogan ”nazist” și cere boicotarea produselor turcești. Gestul scandalos al Turciei

Un ministru israelian îl numește pe Erdogan „nazist” și își îndeamnă conaționalii la boicotarea tuturor produselor turcești, la nivel național. Reacția vine după ce Turcia a arestat un fotbalist israelian care a purtat o banderolă despre masacrul Hamas.

Ministrul Securității Naționale israeliene și liderul partidului de extremă dreapta Otzma Yehudit (Puterea Evreiască) Itamar Ben Gvir a criticat autoritățile turce pentru arestarea fotbalistului israelian Sagiv Yehezkel în Turcia, potrivit TASS.

Politicianul l-a numit pe președintele Republicii Recep Tayyip Erdogan un „nazist în toată regula” și i-a îndemnat pe israelieni să boicoteze orice produs turcesc.

"Turcia acționează față de jucătorii israelieni și față de orice israelian, cu nazism. Erdogan este un nazist în toată regula. Îi îndemn pe israelieni să nu călătorească în Turcia, să nu cumpere produse turcești și să nu le susțină financiar", a scris Ben Gvir pe pagina sa de pe rețeaua de socializare X (fostă Twitter).

"Statul Israel și cetățenii israelieni nu ar trebui să dea dovadă de clemență față de Turcia. Nu ne vom lăsa călcați în picioare", a adăugat ministrul.

Citește și
Blinken și Erdogan
Antony Blinken și Erdogan, discuții la Istanbul despre războiul din Fâşia Gaza şi aderarea Suediei la NATO. FOTO
Fotbalist israelian arestat pentru o banderolă în memoria celor uciși de Hamas

Pe 14 ianuarie, mijlocașul israelian al clubului turc de fotbal Antalyaspor, Sagiv Yehezkel, a purtat o banderolă pe braț cu mesajul „100 de zile. 7.10” și Steaua lui David, după ce a marcat un gol în timpul unui meci dintre echipa sa și Trabzonspor.

Inscripția se referea la cea de-a 100-a zi de la începutul rundei actuale a conflictului palestino-israelian, care a escaladat pe 7 octombrie 2023, după ce militanții mișcării palestiniene radicale Hamas, bazate pe Fâșia Gaza, au organizat incursiuni surpriză din Gaza pe teritoriul israelian.

După meci, fotbalistul a fost arestat sub acuzația de „incitare publică la ostilitate și ură”. Pe 15 ianuarie, autoritățile turce au decis să-l elibereze pe Yehezkel și să-l expulzeze din țară.

Ministerul israelian de Externe a confirmat că fotbalistul era așteptat să sosească luni acasă. Comentând situația, ministrul israelian de Externe Israel Katz a spus că Turcia s-a transformat într-o „dictatură întunecată” și a cerut organizațiilor sportive internaționale să ia măsurile adecvate împotriva părții turce.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult