Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Tentativă de şantaj la adresa familiei lui Michael Schumacher. Trei suspecţi, trimişi în judecată

Justiţia germană a cerut, miercuri, trimiterea în judecată a trei suspecţi în legătură cu o tentativă de şantajare a familiei fostului campion de Formula 1 Michael Schumacher, relatează AFP.

Un tată în vârstă de 53 de ani şi fiul său în vârstă de 30 de ani, care locuiesc în Wuppertal (vestul Germaniei), sunt acuzaţi că au încercat să obţină 15 milioane de euro de la familia lui Schumacher ameninţând că vor publica date pe darknet, partea ascunsă şi opacă a internetului, pe care familia nu dorea să le facă publice, potrivit unui comunicat al parchetului.

Tatăl ar fi cumpărat datele „pentru o sumă cu 5 cifre” - adică între 10.000 şi 99.000 de euro - de la un fost agent de pază care lucra pentru familia lui Michael Schumacher, se adaugă în comunicat.

Fostul agent de pază este acuzat că ar fi copiat aceste date fără permisiune „cel mai târziu când şi-a părăsit postul în martie 2021”. Imaginile erau deosebit de sensibile, deoarece îl arătau pe Michael Schumacher înainte şi după accidentul său de schi din 2013.

La sfârşitul anului 2013, în staţiunea franceză Méribel, septuplul campion de Formula 1 a suferit un grav traumatism cranian. El a petrecut aproape şase luni în comă indusă şi, de atunci, a fost tratat la domiciliul său din Elveţia, departe de mass-media.

Citește și
Michael Schumacher
Ceasurile de lux ale lui Michael Schumacher au fost vândute la licitaţie cu peste 4 milioane de euro. FOTO

La 3 iunie şi în zilele care au urmat, cel mai în vârstă membru al grupului de şantajişti a sunat în mod repetat o angajată a familiei pentru a-i pretinde cele 15 milioane de euro. Angajata ar fi cerut dovezi că datele se aflau într-adevăr în posesia sa, ceea ce l-a determinat pe şantajist să îşi cheme fiul în ajutor pentru a trimite datele de la o adresă de e-mail nedetectabilă din punct de vedere tehnic.

Tatăl şantajist riscă între unu şi cincisprezece ani de închisoare. Fiul său, acuzat de complicitate, riscă o pedeapsă mai mică şi este în libertate.

Fostul agent de pază al familiei Schumacher face obiectul a două acuzaţii: complicitate la o tentativă de şantaj şi violarea vieţii private. El riscă o pedeapsă cu închisoarea „severă”, potrivit parchetului din Wuppertal, a cărui cerere de trimitere în judecată nu a fost încă aprobată de judecătorul instanţei.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult