Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Țara în care femeile nu au voie să poarte ochelari la locul de muncă

Decizia unor companii din Japonia de a interzice angajatelor să poarte ochelari la locul de muncă a declanșat un val de reacții în media locală, dar și internațională.

Mai multe publicații și posturi de televiziune japoneze susțin că unele companii din țară le-au interzis femeilor să poate ochelarii, din diferite motive.

Potrivit surselor citate, unele lanțuri de retail au decis să interzică ochelarii deoarece angajatele care îi poartă dau "o impresie de răceală".

Nu este clar însă dacă aceste restricții au la bază politica firmei sau reflectă doar practica socială acceptată la locul de muncă, scrie BBC.

Subiectul a declanșat un val de reacții în social media.

Citește și
abonamente
Cum a găsit un român bilete de avion pentru Italia cu doar 19 BANI pentru 2 persoane

Hashtagul "glasses are forbidden"/"ochelarii sunt interziși" a devenit popular în Japonia, în timp ce actrița și scriitoarea Yumi Ishikawa a lansat o petiție, prin care cere renunțarea la dress-codurile mult prea învechite și tradiționale.

Susținătorii acestei petiții au distribuit-o cu hashtag #KuToo, ca trimitere la mișcarea #MeToo. KuToo este, de asemenea, un joc între cuvintele japoneze "kutsu" ("pantofi") și "kutsuu" ("durere").

"Motivele pentru care femeilor nu ar trebui să poarte ochelari la locul de muncă nu au sens. Este vorba despre gen. Este discriminatoriu. Aceste restricții reflectă gândirea veche, tradițională japoneză. Nu este vorba despre cum își fac femeile treaba la locul de muncă", a declarat profesorul de sociologie Kumiko Nemoto, de la Universiattea de Studii Străine din Kyoto.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult