Cum a găsit un român bilete de avion pentru Italia cu doar 19 BANI pentru 2 persoane

Dată publicare: 08-11-2019 20:12
Dată actualizare: 08-11-2019 20:12


Pentru că este pasionat de călătorii, Sorin Rusi s-a transformat în vânător de bilete ieftine. Și este foarte bun.

Sorin Rusi, pasionat de călătorii: „Două persoane am călătorit într-o destinație de vacanță din Italia cu doar 19 bani. O promoție de campanie sezonieră și abonamentul pe care îl aveam la acea companie și a ieșit un rezultat de 19 bani."

Care e secretul succesului? În primul rând, Sorin caută bilete la preț redus pe site-urile companiilor sau pe site-urile agregatoare.

Ca să găsiți bilete foarte ieftine trebuie să urmăriți câteva reguli nescrise, dar simple. În primul rând, rezervați cu 2 luni în avans un bilet. În al doilea rând, duminică este ziua în care veți găși biletele cele mai ieftine. Iar octombrie și noiembrie este perioada în care puteți rezerva zboruri foarte ieftine pentru tot anul.

Pasul al doilea: și-a făcut abonament la aproape toate companiile low-cost cu zboruri în România. Blue Air, de pildă, a lansat abonamente anuale cu prețuri de la 40 la 150 de euro, care pot aduce însă reduceri de până la 320 de euro pe călătorie. Pe un abonament puteți lua până la 8 însoțitori.

Carsten Schaeffer, Chief Commercial Officer Blue Air: „Cele mai ieftine bilete sunt disponibile la 19.99 euro. Dacă aveți abonamentul Blue Benefits, primiți o reducere de 12 euro. Astfel, plătiți 8 euro pe călătorie."

Și Wizz Air are un tip de abonament la un preț anual de până la 80 de euro. Reducerea pe bilet este de 10 euro. Abonamentul permite până la 5 însoțitori.

Iar uneori, aceste abonamente pot fi combinate cu anumite campanii de reducere, astfel că vânătorii de chilipiruri își cumpără bilete la prețuri ridicol de mici.

Pe de altă parte, companiile aeriene care nu practică astfel de tarife oferă zboruri gratuite în funcție de cât de mult zburați. De pildă, pentru un zbor cu Tarom de la București la Baia Mare primiți 500 de mile. Pentru zborul New York Paris cu Air France sau KLM ați putea primi 10.000 de mile. La 15.000 de mile zburați gratuit de la București la Paris.

Și nu sunt singurele beneficii.

Cristina Dobrescu, șef-adjunct escală Air France KLM: „Au prioritate în cazul în care se face upgrading, trecere în clasa superioară din motive de suprarezervare. Au prioritate când se află pe lista de așteptare."

Aceste mile pot fi folosite și la alte companii aeriene aflate în alianță cu operatorul aerian cu care ați zburat. Atenție însă, milele expiră dacă nu sunt folosite.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Tags: bilete, reducere, avion,


VIDEO PROTVPLUS.RO