Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Tabără de romi, atacată. Un tânăr de 24 de ani a murit, alte 4 persoane au fost rănite

O persoană a murit, iar alte patru au fost rănite, sâmbătă, într-un atac asupra unei tabere de romi din vestul Ucrainei.

Incidentul vine după o serie de alte atacuri care au vizat comunitatea de romi din capitala ucraineană Kiev și din orașele Lvov și Ternopil, informează AFP, citat de Agerpres.

Un grup de necunoscuţi cu cagule şi înarmaţi cu bâte şi cuţite au atacat tabăra de la periferia oraşului Lvov, sâmbătă seara, potrivit purtătorului de cuvânt al poliției locale, Iaroslav Trakalo.

Ca urmare a atacului, un bărbat de 24 de ani a fost ucis şi patru persoane, între care un băiat de 10 ani şi o femeie de 30 de ani, au fost rănite şi spitalizate, a mai spus oficialul ucrainean.

Poliţia locală a declarat într-un comunicat că a reţinut şapte agresori, cu vârste de 16 şi 17 ani, şi pe prezumtivul organizator al atacului, un tânăr de 20 de ani.

Citește și
romi italia
Ministrul italian de Interne urmăreşte să-I expulzeze pe romi. Reacția CE

Deocamdată nu este clar dacă agresorii erau membri ai unei grupări radicale. A fost deschisă o anchetă pentru „omor cu premeditare comis în grup", delict pasibil de 15 ani de închisoare.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult