Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Șeful spionajului german a preconizat anul în care Rusia va ataca teritoriul NATO: „Suntem în conflict direct cu rușii”

Un avertisment cu privire la un posibil atac din partea Rusiei asupra teritoriului Alianței Nord-Atlantice (NATO) a fost lansat din Germania.

Bruno Kahl, șeful Serviciului de Informații Externe al Germaniei, crede că Rusia va fi capabilă să atace teritoriul NATO în următorii șase ani.

„La sfârșitul acestei decade, cel târziu până la sfârșitul acestui deceniu, trupele ruse vor fi capabile să atace NATO”, a declarat Kahl în timpul audierilor din comisia parlamentară de control a Bundestagului.

„Kremlinul consideră Germania drept un inamic”, a explicat el, menționând că Germania este a doua țară ca mărime care sprijină Ucraina în fața invaziei ruse. „Suntem în conflict direct cu Rusia”, a adăugat el, potrivit Ukrainska Pravda.

Mai mult, Kahl a declarat că liderul rus Vladimir Putin este preocupat nu numai de Ucraina, ci și de „crearea efectivă a unei noi ordini mondiale”, iar serviciile de informații ruse își folosesc tot mai mult toate mijloacele „fără nicio remușcare”.

Citește și
nato polonia
NATO intră în versiunea sa „3.0”. Rolul inițial la care revine Alianța din cauza amenințărilor Rusiei
Putin vrea SUA în afara Europei

„O nouă escaladare a situației este puțin probabilă”, a declarat Kahl, adăugând că politicienii trebuie să ofere serviciilor de securitate germane resursele și autoritatea necesare pentru a contracara aceste pericole.

Potrivit lui Kahl, scopul final al președintelui rus Vladimir Putin este de a „împinge SUA în afara Europei” și de a restabili granițele NATO de la sfârșitul anilor 1990, creând astfel o „sferă de influență rusă” și stabilind o „nouă ordine mondială”.

Thomas Haldewang, șeful Oficiului Federal pentru Protecția Constituției - agenția internă de informații a Germaniei - a declarat că agenția sa observă un „comportament agresiv din partea serviciilor de informații ruse” și că spionajul și sabotajul din partea actorilor ruși în Germania au crescut „atât cantitativ, cât și calitativ”, Rusia fiind dispusă chiar să „pună în pericol vieți omenești”, informează POLITICO.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult