Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Șeful Hamas a fost ucis aproape accidental. Yahya Sinwar s-a întâlnit întâmplător cu o patrulă israeliană | FOTO & VIDEO

Forțele israeliene îl vânau de mai bine de un an pe liderul Hamas, Yahya Sinwar, care a dispărut în Fâșia Gaza la scurt timp după ce a ordonat atentatele din 7 octombrie 2023.

Despre el se spunea că s-ar fi ascuns în tunelurile de sub Fâșia Gaza, cu o echipă de gărzi de corp și sub acoperirea unui scut uman de ostatici luați din Israel.

Zilele trecute, Yahya Sinwar a fost eliminat de armata statului evreu. Se pare că uciderea sa a fost rezultatul unei întâlniri întâmplătoare cu o patrulă israeliană în sudul Fâșiei Gaza, scrie BBC.

În momentul în care a fost reperat de israelieni, Yahya Sinwar avea lângă el doar câțiva oameni pentru protecție. De asemenea, nu a fost găsit niciun ostatic în apropiere.

Liderul Hamas a încercat să scape printre gunoaie

Conform armatei israeliene (IDF), o unitate a Brigăzii 828 Bislamah patrula, miercuri, zona Tal el-Sultan din Rafah.

Citește și
militanți hamas
Cine va fi noul lider al Hamas după ce Israelul l-a eliminat pe Yahya Sinwar. Rolul pe care îl va avea fratele acestuia

Soldații au văzut trei persoane alergând spre casele din apropiere în căutarea unui adăpost, i-au identificat drept militanți și au deschis focul.

Unul dintre ei a intrat într-o casă avariată, unde a fost reperat de o mini-dronă, care a filmat ultimele minute din viața acestui bărbat.

Imaginile difuzate de IDF, joi, au arătat un bărbat care încerca să se ascundă printre grămezi de gunoi de la parterul clădirii.

Judecând după mișcările sale, era rănit la braț. Individul a aruncat în dronă cu ceea ce părea un băț, iar videoclipul s-a încheiat acolo.

Ulterior, acel bărbat a fost identificat ca fiind chiar liderul Hamas.

În aest moment, nu este clar dacă Yahya Sinwar a fost ucis de o dronă sau de focuri de armă trase de patrula israeliană. Ceea ce se știe este că IDF are fotografii care arată că liderul teroriștilor din Fâșia Gaza a fost lovit în cap.

Israelienii au examinat unul dintre degetele lui Sinwar

La fața locului a avut loc o confruntare și, după ce s-au asigurat că toți militanții erau morți, soldații israelieni au părăsit locul ciocnirii și s-au întors acolo abia a doua zi.

Atunci, la examinarea cadavrelor, s-a descoperit că unul dintre ele semăna izbitor cu șeful Hamas.

Din cauza unor posibile campcane, soldații nu au atins cadavrul, dar au trimis o parte dintr-un deget al victimei în Israel pentru examinare.

Mai târziu, după ce au fost îndeplinite toate standardele de siguranță, cadavrul a fost transportat în Israel.

A fost nevoie de câteva ore pentru ca identitatea să fie confirmată. În tot acest timp au fost verificați dinții, amprentele și s-au realizat teste ADN.

Inițial, armata israeliană a anunțat, joi, că este posibil ca liderul Hamas să fi fost ucis. Spre seară, IDF a revenit și a precizat că „Yahya Sinwar a fost eliminat”.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult