Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Șef din industria aeriană: Prețul biletelor de avion va crește “fără îndoială”

Prețul biletelor de avion va crește „fără îndoială”, odată cu creșterea costurilor la combustibil, a avertizat un șef al industriei aeriene.

Prețul petrolului a crescut pe măsură ce economiile încep să își revină după primii ani de pandemie cauzată de Covid 19 și din cauza războiului din Ucraina.

Aceste costuri vor fi transferate consumatorilor, a declarat Willie Walsh, directorul Asociaţiei Internaţionale a Transportatorilor Aerieni (IATA), notează BBC. 

Astfel, turiștii trebuie să se pregătească pentru creșterea costului zborurilor, a declarat Walsh pentru programul BBC Sunday Morning.

“Zborul va fi mai scump pentru consumatori fără îndoială”, a spus el, punctând că această creștere a petrolului se va reflecta în prețuri mai mari la bilete

Citește și
aeroport
Probleme în aeroporturi. La Otopeni, zeci de zboruri au fost anulate în ultimele zile

Prețurile petrolului erau deja în creștere, odată ce economiile au început să își revină pe măsură ce restricțiile Covid 19 erau ridicate, dar consecințele războiului din Ucraina au împins prețurile și mai mult.

SUA au anunțat interzicerea completă a importurilor de petrol din Rusia, iar Marea Britanie urmează să elimine treptat livrările rusești până la sfârșitul anului.

De asemenea, liderii Uniunii Europene au declarat că vor bloca majoritatea importurilor de petrol rusești până la sfârșitul anului 2022.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult