Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Scandal la Harvard. Președinta universității, Claudine Gay, a demisionat din cauza declarațiilor privind uciderea evreilor

Președinta Universității Harvard a demisionat după ce s-a confruntat cu acuzații de plagiat și cu critici legate de comentariile sale despre antisemitismul din campus.

Claudine Gay s-a confruntat în ultimele săptămâni cu presiuni tot mai mari pentru a demisiona.

Într-o scrisoare în care și-a anunțat demisia, aceasta a declarat că este în "interesul superior" al universității să demisioneze.

"A fost dureros să se pună la îndoială angajamentele mele de a înfrunta ura și de a susține rigoarea academică", a spus ea, potrivit BBC.

"Nu este o decizie la care am ajuns ușor. Într-adevăr, a fost dificil dincolo de cuvinte", a scris Dr. Gay, adăugând că demisia sa ar permite Harvard să "se concentreze asupra instituției mai degrabă decât asupra unui individ".

Dr. Gay a ocupat această funcție timp de șase luni și a fost prima persoană de culoare și doar a doua femeie numită la conducerea universității Ivy League.

Citește și
Universitatea Harvard
Studenții de la Harvard acuză Israelul de faptul că este „vinovat” de violențele actuale din cauza „regimului de apartheid”

În timpul unei audieri tensionate în Congres luna trecută, Dr. Gay a declarat că apelurile la uciderea evreilor sunt dezgustătoare. Ea a adăugat, totuși, că ar depinde de context dacă astfel de comentarii ar constitui o încălcare a codului de conduită al Harvard privind intimidarea și hărțuirea.

Comentariul a stârnit o reacție de amploare, iar ulterior și-a cerut scuze într-un interviu acordat ziarului studențesc al universității. "Când cuvintele amplifică suferința și durerea, nu știu cum poți simți altceva decât regret". Dr. Gay a spus.

De atunci, mass-media din SUA au scos la iveală mai multe cazuri de presupus plagiat în dosarul ei academic.

Consiliul de administrație al Harvard a investigat acuzațiile luna trecută și a găsit două lucrări publicate care necesitau citare suplimentară.

Cu toate acestea, consiliul a declarat că ea nu a încălcat "standardele privind conduita necorespunzătoare în cercetare".

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult