Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Rusia revendică cucerirea unui alt sat ucrainean, în Doneţk. Acesta era printre puţinele localităţi recucerite de Kiev

Rusia revendică miercuri cucerirea satului Klişchiivka, în regiunea Doneţk, în estul Ucrainei, pe care armata ucraineană l-a recucerit în septembrie 2023, în marea contraofensivă din vara trecută, eşuată, relatează AFP.

”Unităţile Grupului de Sud, după operaţiuni active, au eliberat localitatea Klişchiivka”, anunţă Ministerul rus al Apărării.

Armata rusă deţine iniţiativa şi a înaintat pe frontul de est, unde şi-a multiplicat succesele tactice şi a cucerit o serie de localităţi, inclusiv oraşul-fortăreaţă Avdiivka, în februarie.

Această înaintare rusă lentă, cu preţul unor pierderi grele, nu a permis însă Rusiei o străpungere cu adevărat.

Armata ucraineană, care se află în defensivă şi duce lipsă de echipament şi militari, înfruntă, de la 10 mai, o ofensivă rusă în regiunea Harkov (nord-est), unde a fost nevoită să trimită întăriri preţioase.

Satul Klişchiivka se află imediat la sud de Bahmut, un oraş distrus în luptă şi cucerit de către armata rusă în mai 2023, după zece luni de bătălie.

El era una dintre puţinele localităţi recucerite de Kiev în marea sa ofensivă din vară care urma să străpungă frontul în est şi sud cu ajutorul unui armament din Occident, dar care s-a zdrobit de o apărare rusă solidă.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult