Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Rusia a expulzat șase diplomați englezi. FSB-ul lui Putin a găsit „semne de muncă de informații și subversivă"

Rusia a expulzat șase diplomați britanici din Moscova, relațiile dintre Marea Britanie și Kremlin ajungând la cel mai scăzut nivel de la invadarea Ucrainei.

FSB-ul controlat de Vladimir Putin i-a acuzat de spionaj și de încercarea de a provoca o înfrângere strategică a Rusiei.

Momentul anunțului vine în timp ce guvernul Marii Britanii poartă negocieri cu aliații pentru a permite Ucrainei să desfășoare rachete cu rază lungă de acțiune asupra țintelor din interiorul Rusiei, începând cu rachetele britanice Storm Shadow, transmite publicația The Sun.

Putin a avertizat joi că o astfel de mișcare ar fi considerată o declarație de război între NATO și Rusia. Nu este imediat clar dacă diplomația din Marea Britanie a reacționat similar, arată sursa citată. Se crede că diplomații - din departamentul politic al ambasadei britanice - au părăsit Rusia la începutul lunii septembrie.

Postul de televiziune rus de stat Zvezda - deținut de Ministerul Apărării - a difuzat imagini cu diplomații părăsind Moscova și a afirmat direct că aceștia erau "spioni". "Personalul ambasadei britanice expulzat din Rusia s-a dovedit a fi spioni", a transmis postul. "Serviciile noastre speciale au găsit semne de muncă de informații și subversivă."

Citește și
fsb
Ruși acuzaţi de „înaltă trădare" sau de implicare într-o „organizaţie teroristă", arestați de FSB. Faptele atribuite

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult