Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Roma, scena unor conflicte între imigranţi şi forţele de ordine. Au fost vizați și români

Your browser doesn't support HTML5 video.

Roma a fost din nou scena unor conflicte între imigranţi şi forţele de ordine.

Carabinierii au fost mobilizaţi în unul dintre cartierele aflate în nordul capitalei italiene pentru a evacua zeci de familii, care ocupaseră de ceva timp o şcoală abandonată.

Printre cei vizați sunt şi mulţi români.

Ca să oprească acţiunea forţelor de ordine, unii dintre imigranţi au creat baricade din anvelope şi gunoaie, cărora le-au dat foc. Şi s-au urcat pe acoperişul clădirii, de unde au scandat tot felul de lozinci împotriva evacuării lor forţate. Poliţiştii au încercat o negociere cu ajutorul megafoanelor.

Potrivit presei din peninsulă, peste trei sute de imigranţi, mulţi din România şi Măroc, dar şi italieni locuiau în această scoală părăsită din anul 2003. Evacuarea a fost justificată de faptul că structura "era nesigură". După o lungă negociere, cei care ocupaseră abuziv imobilul s-au predat treptat. Primăria le-a oferit un adăpost temporar.

Citește și
donald trump
Trump lasează o operaţiune de arestare a imigranţilor ilegali. Mulţi primari se opun

Este cunoscut faptul că ministrul de interne Matteo Salvini duce de o bună perioadă o luptă împotriva imigranţilor. Oficialul a declarat "tolerantă zero" fatza de cei care ocupă ilegal clădirile abandonate din Italia. 

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult