Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Reacția șocantă a lui Volodimir Zelenski la gafele făcute de Joe Biden. Ce spune după ce a fost confundat cu Vladimir Putin

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a reacționat la gafele făcute de Joe Biden, după ce președintele SUA l-a confundat cu Vladimir Putin, la summitul NATO de la Washington.  

Joe Biden a făcut recent o nouă gafă și s-a referit la Volodimir Zelenski spunându-i „Vladimir Putin”. El a spus că Putin este președintele Ucrainei, o greșeală gravă având în vedere contextul actual al războiului lansat de Rusia.

Deși gafa lui Biden a fost îndelung disputată, Volodimir Zelenski spune că aceasta a fost doar „o greșeală” care poate fi uitată având în vedere tot sprijinul pe care SUA l-a oferit Ucrainei

Biden l-a prezentat din greşeală, joi, la summitul NATO la Washington, pe Zelenski drept „preşedintele Putin”. Președintele SUA s-a corectat rapid după această gafă.

„A fost o greşeală. Cred că Statele Unite au oferit mult sprijin ucrainenilor. Cred că putem uita unele greşeli", a declarat Zelenski reporterilor, sâmbătă, pe aeroportul irlandez Shannon, unde s-a întâlnit cu premierul irlandez Simon Harris, conform Reuters.

Citește și
biden peskov
Reacția Rusiei la gafele comise de Biden. Ce spune Kremlinul după ce președintele SUA l-a numit pe Putin "un nebun criminal"

În întâlnirea sa cu liderii NATO de la Washington, Zelenski le-a cerut insistent să renunţe la condiţia pe care o pun ca armele pe care le furnizează Ucrainei să nu fie folosite în atacuri asupra teritoriului rus, preşedintele Joe Biden fiind unul dintre liderii care au spus în repetate rânduri că se împotriveşte să se renunţe la această limitare.

Irlanda este unul dintre cei patru membri ai Uniunii Europene care nu sunt membri ai NATO (celelalte sunt Austria, Cipru şi Malta).

Ţara are o politică îndelungată de neutralitate militară: nu aderă la alianţe militare sau pacte de apărare şi nu ia parte la conflicte internaţionale. Însă Dublinul a sprijinit cauza Ucrainei după invazia rusă, lucru sublniat de Zelenski într-o postare pe X.

„Am discutat (cu premierul Simon Harris - n.r.) despre sprijinul pentru Ucraina şi despre continuarea cooperării în domeniul deminării şi al securităţii cibernetice. Am discutat, de asemenea, despre paşii următori pentru punerea în aplicare a deciziilor bazate pe rezultatele reuniunii la nivel înalt pentru pace şi am discutat despre eforturile necesare pentru a spori atenţia globală asupra problemei copiilor deportaţi ilegal de Rusia. Mulţumesc Irlandei pentru sprijinul acordat summitului pentru pace din Elveţia şi Taoiseach-ului pentru atenţia şi angajamentul său personal puternic faţă de eforturile de a aduce copiii (ucraineni) acasă", a scris Zelenski.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult