Biden l-a prezentat pe Zelenski drept Putin, iar vicepreședintei Kamala i-a spus Trump. Americanii se tem de ce e mai rău

×
Codul embed a fost copiat

Președintele american Joe Biden e contestat de tot mai mulți democrați, care cer retragerea sa din cursa prezidențială.  

În discursul de la finalul summitului NATO, Biden a subliniat însă că merge mai departe. Deși în cursul zilei a făcut mai multe gafe care au dat apă la moară criticilor săi.

Mai întâi i-a dat cuvântul lui Volodimir Zelenski numindu-l Vladimir Putin. Apoi a încurcat-o pe vicepreședinta Kamala Harris cu propriul său rival la Casa Albă, Donald Trump.

Joe Biden, președintele SUA: Îi dau legătura președintelui Ucrainei, care are tot atâta curaj câtă determinare are. Doamnelor și domnilor, președintele Putin! Președintele Putin...? O să-l batem pe președintele Putin! Președintele Zelenski! Sunt atât de concentrat să-l batem pe Putin, chiar mă îngrijorează asta. Oricum... Domnule președinte...
Volodimir Zelenski: Eu sunt mai bun.
Joe Biden: Ești cu mult mai bun”.

Gafele președintelui Joe Biden ridică tot mai multe semne de întrebare în legătură cu abilitatea lui de a conduce Statele Unite încă un mandat. Sunt tot mai mulți congresmeni democrați care dau semnale că nu mai au încredere în capacitățile sale și vor ca președintele să se retragă din cursa prezidențială. Potrivit CNN, se poartă discuții aprinse în spatele ușilor închise.

Hakeem Jeffries: ”Pe parcursul acestei săptămâni, noi, democrații din Camera Reprezentanților, am avut discuții între noi. Aceste conversații au fost sincere, cuprinzătoare și lucide. Și continuă”.

”Mi se pare absolut iresponsabil din partea președintelui Biden”

Gerry Connolly: ”Trebuie să fim pregătiți să luăm decizii dure și reci pentru viitor. Ce este cel mai bine pentru noi toți, mai întâi pentru țară, apoi pentru perspectivele noastre politice”.

Dacă unii aleși democrați sunt mai echilibrați în declarații, alții sunt de-a dreptul vehemenți.

Adam Smith: ”Mi se pare absolut iresponsabil din partea președintelui Biden, a consilierilor săi, dar și a familiei Biden să nu ia în serios aceste îngrijorări. Când 80% dintre americani cred că n-ar trebui să mai candidezi, nu poți trece peste asta. Nu poți permite ca moștenirea ta politică să fie întoarcerea lui Trump la Casa Albă pentru că n-ai vrut tu să faci un pas înapoi. Ideea că nu mai avem pe nimeni în Partidul Democrat, că Biden e singurul capabil să îndeplinească funcția este ridicolă”.

Pentru mulți democrați, dezastrul a devenit evident la dezbaterea pe care actualul președinte a pierdut-o în fața lui Trump. 67% dintre americanii cu drept de vot ar vrea ca Biden să se retragă. De aceeași părere sunt și peste jumătate dintre alegătorii democrați. Iar susținătorii lui așteaptă dovezi concrete că poate continua.

Richard Blumenthal, Connecticut: ”Speranța mea este că ni se vor prezenta date analitice care arată un drum către succes în noiembrie, bazat pe fapte, nu doar pe retorică”.

Senator Peter Welch, Vermont: ”În cele din urmă, președintele va trebui să ia propriile decizii”.

”Nu am absolut nicio îngrijorare cu privire la capacitatea actualului președinte al SUA”

Sunt, însă, destule voci care încă sprijină candidatura lui Biden pentru al doilea mandat.

Haley Stevens, Michigan: ”Are viziune, este liderul care a negociat cu NATO și a unit pe toată lumea. Poate face asta, am încredere în el și vom câștiga în noiembrie, în special în statul meu, Michigan”.

Și unii dintre aliații Statelor Unite sunt de aceeași părere.

Alexander Stubb, President of Finland: ”Nu am absolut nicio îngrijorare cu privire la capacitatea actualului președinte al Statelor Unite de a-și conduce țara și de a conduce lupta noastră pentru Ucraina, de a conduce NATO”.

Apele sunt însă tulburi, mai ales după ce actorul George Clooney, un susținător important al democraților, i-a cerut lui Biden să se retragă. Nu e singurul actor de la Hollywood care se exprimă public.

Michael Douglas: ”Îl admir foarte mult, chiar în aprilie am organizat o strângere de fonduri la mine acasă pentru campania lui. Dar sunt îngrijorat, poate nu pentru săptămâna viitoare, dar sigur pentru anul viitor. Mi-e foarte greu să cred că mai poate sluji 4 ani și jumătate. Am fost foarte dezamăgit de dezbatere, mai ales de incapacitatea lui de a combate minciunile lui Trump”.

Biden pare însă de neclintit și repetă pe un ton tot mai vehement că doar el îl poate învinge pe Trump în noiembrie.

Articol recomandat de sport.ro
Presa din Kosovo l-a descris în două cuvinte pe Mircea Lucescu, după meciul de la Priștina
Presa din Kosovo l-a descris în două cuvinte pe Mircea Lucescu, după meciul de la Priștina
Citește și...
CNN: Consilierii apropiați ai lui Biden, acuzați de democrații furioși că au ascuns public declinul președintelui
CNN: Consilierii apropiați ai lui Biden, acuzați de democrații furioși că au ascuns public declinul președintelui

CNN a vorbit cu actuali şi foşti oficiali democraţi, donatori şi aliaţi de lungă durată ai lui Joe Biden şi niciunul dintre aceştia nu a văzut versiunea lui Biden, ezitantă şi confuză, care a apărut la dezbaterea de luna trecută cu Donald Trump.

George Clooney, categoric: „Îl iubesc pe Joe Biden, dar avem nevoie de un nou candidat
George Clooney, categoric: „Îl iubesc pe Joe Biden, dar avem nevoie de un nou candidat". Editorial dur în NYT

„Îl iubesc pe Joe Biden, dar avem nevoie de un nou candidat". Sub acest titlu intervine George Clooney în discuția tot mai aprinsă, despre candidatura lui Joe Biden, pentru al doilea mandat.

Joe Biden l-a primit pe noul premier britanic, Keir Starmer: „Suntem cei mai buni aliaţi din lume
Joe Biden l-a primit pe noul premier britanic, Keir Starmer: „Suntem cei mai buni aliaţi din lume"

Noul premier britanic Keir Starmer a fost primit miercuri la Casa Albă de Joe Biden, preşedintele american salutând un aliat cheie în probleme internaţionale, inclusiv războiul din Ucraina, relatează AFP.

Joe Biden avertizează: „Rusia este pe picior de război cu producția de apărare. Nu putem permite ca NATO să rămână în urmă”
Joe Biden avertizează: „Rusia este pe picior de război cu producția de apărare. Nu putem permite ca NATO să rămână în urmă”

La Washington, este în plină desfășurare summitul NATO, la aniversarea a 75 de ani de la semnarea Tratatului Nord-Atlantic. Miercuri seară au avut loc primele discuții, deschise de președintele american Joe Biden, în calitate de gazdă.

Un număr mare de democraţi din Congresul SUA au declarat că se tem că Joe Biden nu îl va putea învinge pe Donald Trump
Un număr mare de democraţi din Congresul SUA au declarat că se tem că Joe Biden nu îl va putea învinge pe Donald Trump

Un număr tot mai mare de democraţi din Congresul Statelor Unite au declarat că se tem că preşedintele Joe Biden nu îl va putea învinge pe Donald Trump la alegerile din 5 noiembrie.

 

Recomandări
Incendiile de vegetație provoacă dezastru în întreaga țară. Salvatorii au ajuns să lupte și cu inconștiența oamenilor
Incendiile de vegetație provoacă dezastru în întreaga țară. Salvatorii au ajuns să lupte și cu inconștiența oamenilor

Este în continuare prăpăd în multe județe din țară din cauza incendiilor de vegetație.

Filmul românesc „Anul Nou care n-a fost” a câștigat Premiul FIPRESCI la Festivalul Internațional de la Veneția
Filmul românesc „Anul Nou care n-a fost” a câștigat Premiul FIPRESCI la Festivalul Internațional de la Veneția

Vin vești minunate de la Festivalul de Film de la Veneția! „Anul Nou care n-a fost”, regizat și scris de Bogdan Mureșanu, a câștigat Premiul FIPRESCI, oferit de juriul Federației Internaționale a Criticilor de Film.  

Proteste uriașe în Franța faţă de numirea lui Michel Barnier în funcţia de premier. Macron, acuzat că „a furat” alegerile
Proteste uriașe în Franța faţă de numirea lui Michel Barnier în funcţia de premier. Macron, acuzat că „a furat” alegerile

Zeci de mii de persoane au ieşit sâmbătă în stradă în Franţa pentru a protesta faţă de numirea lui Michel Barnier în funcţia de premier, stânga acuzându-l pe Emmanuel Macron că „a furat alegerile” prin numirea unui politician de centru-dreapta.