Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Răsturnare de situație. Rusii spun că o rachetă de apărare aeriană ucraineană a căzut de fapt peste spitalul de copii

Ministerul rus al Apărării susține că în dimineața zilei de 8 iulie a lovit instalațiile industriei militare ucrainene și bazele aeriene ale Forțelor Armate ucrainene, informează publicația independentă Meduza.

Acest lucru a fost făcut ca răspuns la „încercările regimului de la Kiev de a provoca pagube energiei și instalațiilor economice rusești”, a spus departamentul militar.

„Obiectivele au fost atinse. Țintele desemnate au fost lovite”, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului rus al Apărării.

Anterior, autoritățile ucrainene au declarat că, pe 8 iulie, armata rusă a atacat în mod deliberat infrastructura civilă din Kiev, în special, distrugând mai multe clădiri rezidențiale înalte, precum și una dintre clădirile spitalului de copii Okhmatdyt.

„Declarațiile reprezentanților regimului de la Kiev cu privire la o presupusă lovitură intenționată cu rachete a Rusiei asupra țintelor civile sunt absolut neadevărate”, susține la rândul său Ministerul rus al Apărării.

„Fotografiile și înregistrări video publicate de la Kiev confirmă în mod clar faptul că a fost distrusă din cauza căderii unei rachete ucrainene de apărare aeriană lansată dintr-un sistem de rachete antiaeriene din oraș.”

În urma atacului rus de la Kiev, zece persoane au fost ucise, iar în întreaga țară, din cauza bombardamentelor rusești din 8 iulie, cel puțin 21 au fost uciși și 68 au fost răniți.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult