Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Proteste de amploare în China, după ce 10 oameni au murit într-un incendiu. Ușa blocului era închisă din cauza lockdown-ului

În orașele Beijing și Xinjiang din China au izbucnit proteste, după ce autoritățile au decis extinderea lockdown-urilor în toată țara. Infecțiile la nivel național au stabilit încă un record.

Mulțimile au luat cu asalt, vineri seară, străzile din Xinjiang, strigând „Opriți lockdown-ul”, după ce un incediu soldat cu morți a înfuriat locuitorii. Joi seară, când zece oameni au decedat, o clădire a fost cuprinsă de flăcări, iar unele persoane susțin că locuitorii nu ar fi reușit să iasă la timp deoarece ușa de la intrare era încuiată din cauza lockdown-ului.

Oficialii locali au susținut o conferință de presă în care au negat faptul că măsurile luate împotriva Covid-19 au împiedicat salvarea celor din clădire.

Dali Yang, un politolog de la Universitatea din Chicago, a explicat că declarațiile autorităților conform cărora locuitorii din clădire au reușit să coboare scările, iar evadarea ar fi putut fi probabilă, au fost percepute ca o învinuire a victimelor, ceea ce a alimentat și mai mult furia publicului.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult