Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Prima executare publică din Afganistan, de la preluarea puterii de către talibani. Motivul pentru care a fost ucis un bărbat

Autoritățile din Afganistan au executat, miercuri, un afgan condamnat pentru uciderea altui bărbat. Este prima execuție publică de la preluarea puterii de către talibani.

Anunțul aduce în atenție intențiile noilor conducători ai Afganistanului de a continua politicile dure implementate de când au preluat puterea în august 2021 și de a rămâne la interpretarea lor a legii islamice, Sharia.

Execuția a avut loc în provincia Farah, în fața a sute de spectatori și a mai multor oficiali talibani de rang înalt, potrivit lui Zabihullah Mujahid, purtătorul de cuvânt al guvernului taliban, scrie abcnews.com.

Decizia execuției a fost luată „foarte atent”, potrivit lui Mujahid, după aprobarea a trei dintre cele mai înalte curți ale țării și a liderului suprem taliban, Mullah Haibatullah Akhundzada.

Bărbatul executat, Tajmir din provincia Herat, a fost condamnat după ce a ucis un alt individ, în urmă cu cinci ani, și i-a furat motocicleta și telefonul mobil. Victima a fost identificată drept Mustafa din provincia Farah.

Citește și
Ucraina
Cât de mult armament folosește Ucraina într-o zi de război împotriva Rusiei. Oficial NATO: Cantitatea este stupefiantă

Forțele de securitate talibane l-au arestat pe Tajmir după ce familia victimei l-a acuzat de crimă, după cum a relatat Mujahid. Purtătorul de cuvânt nu a dezvăluit, însă, când a avut loc arestarea, dar a adăugat că bărbatul a recunoscut fapta.

În timpul fostei conducere talibane, din anii '90, grupul a efectuat mai multe executări publice.

După ce au preluat puterea în Afganistan, în 2021, în ultimele săptămâni în care forțele SUA și NATO s-au mai aflat în țară, talibanii au promis inițial că vor fi mai moderați și că vor permite femeilor și minorităților să aibe drepturi.

În schimb, eu au restricționat drepturile și libertățile, inclusiv au interzis fetelor să facă mai mult de șase clase în școală. De asemenea, au supus la bătăi publice bărbați și femei acuzați de furt, adulter și părăsirea domiciliului.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult