Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Phenian: „Un nou apogeu” pentru relațiile bilaterale. Ce au discutat Kim Jong-Un și Serghei Șoigu în Rusia

Liderul nord-coreean Kim Jong-un şi ministrul rus al apărării Serghei Şoigu au discutat chestiuni practice pentru a impulsiona cooperarea militară, a anunţat presa de stat, în ceea ce Phenianul numeşte un "nou apogeu" pentru relaţiile bilaterale.

În timpul vizitei sale în Rusia, Kim a inspectat sâmbătă bombardiere strategice ruseşti cu capacitate nucleară, rachete hipersonice şi nave de război, însoţit de ministrul rus al apărării Serghei Şoigu.

Continuându-şi călătoria cu trenul, care durează acum de o săptămână, Kim va merge la mai multe întreprinderi alimentare, a relatat duminică agenţia de ştiri rusă RIA.

Vizita liderului nord-coreean, care îşi părăseşte rareori ţara, are loc în contextul în care "se deschide o nouă perioadă de glorie a prieteniei, solidarităţii şi cooperării în istoria dezvoltării relaţiilor dintre DPRK şi Rusia", a anunţat agenţia de presă de stat KCNA, folosind iniţialele pentru Republica Populară Democrată Coreeană.

Kim s-a întâlnit miercuri cu preşedintele rus Vladimir Putin şi a discutat despre chestiuni militare, despre războiul din Ucraina şi despre aprofundarea cooperării.

Citește și
Putin si kim jong un
Primul cosmonaut nord-coreean va fi trimis de Rusia în spațiu. Ajutorul promis de Putin lui Kim Jong-Un

Sâmbătă, Kim şi Şoigu "au făcut schimb de opinii constructive cu privire la problemele practice care apar în consolidarea coordonării strategice şi tactice, a cooperării şi a schimbului reciproc între forţele armate ale celor două ţări şi în domeniile apărării şi securităţii lor naţionale", a relatat KCNA.

Moscova discută exerciţii militare comune cu Coreea de Nord, a declarat Şoigu presei ruse. El a vizitat Phenianul în iulie şi a vizitat o expoziţie de arme împreună cu Kim.

Kim a inspectat, de asemenea, Flota rusă din Marea Pacificului, echipată cu submarine nucleare strategice, printre alte nave militare, a anunţat KCNA, subliniind că acesta a lăudat flota pentru contribuţia sa la pacea din regiune. El a fost fotografiat în timp ce se deplasa în jurul unei camere de control şi inspecta o navă de război.

La începutul acestei luni, Coreea de Nord a lansat primul său "submarin nuclear tactic de atac" operaţional.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult