Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Pentagonul avertizează: Iranul a lansat asupra Israelului de două ori mai multe rachete decât în aprilie

Iranul a lansat marţi de două ori mai multe rachete asupra Israelului decât în cursul precedentului său atac din aprilie, a anunţat Departamentul american al Apărării, notează AFP.

Atacul a fost "de aproximativ două ori mai mare în ceea ce priveşte numărul de rachete balistice lansate" asupra Israelului decât cel anterior, a declarat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, generalul Pat Ryder.

Potrivit primelor informaţii de care dispune Pentagonul, "Israelul a fost în măsură să intercepteze majoritatea rachetelor" care au pătruns pe teritoriul său, a adăugat el, menţionând că navele americane au tras în jur de zece rachete interceptoare în sprijinul Israelului. "Au fost pagube minime la sol", a adăugat el.

Pe 13 aprilie, ca ripostă la un atac sângeros imputat Israelului asupra consulatului iranian la Damasc, Iranul a tras asupra Israelului circa 350 de drone explozive şi rachete, primul atac direct de acest gen, în care a fost rănită o persoană din comunitatea beduină. Majoritatea rachetelor au fost interceptate de Israel cu ajutorul unor ţări străine, în special Statele Unite. Iranul a anunţat că a efectuat atacul de marţi ca răspuns la asasinarea liderilor Hamas, Ismail Haniyeh, şi Hezbollah, Hassan Nasrallah. 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult