Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Orașul german care închide mai multe școli din cauza unui focar de coronavirus

Un focar de COVID-19 declanşat în oraşul german Magdeburg, capitala landului Saxonia-Anhalt, a forţat autorităţile să închidă şase şcoli şi două centre de tineret.

Autorităţile sanitare locale au anunţat că nu au reuşit să stabilească deplin lanţul infecţiilor din acest oraş unde până vineri au fost raportate 132 de cazuri de COVID-19.

''În acest moment încă nu ştim de ce noile cazuri sunt prezente în atât de multe familii diferite'', explică responsabilul de sănătate publică Eike Henning.

Decizia închiderii celor şase şcoli survine la o zi după ce şase adulţi şi un copil au fost testaţi pozitiv pentru noul coronavirus, în urma participării la un eveniment la o şcoală din localitate.

Deşi s-a confruntat cu focare de COVID-19, Germania a reuşit în mare măsură să limiteze epidemia, chiar şi în afara perioadei de izolare a populaţiei. Rata de reproducere a noului coronavirus, un indicator atent urmărit în evaluarea evoluţiei epidemiei, s-a menţinut şi vineri sub pragul critic de 1, ceea ce înseamnă că o persoană testată pozitiv infectează la rândul ei, în medie, mai puţin de o persoană.

Citește și
coronavirus
Pandemia de coronavirus a lăsat zeci de milioane de oameni de pe toate meridianele fără loc de muncă
Germania ridică controalele de la frontieră

 

Germania va ridica în noaptea de luni spre marţi controalele de la frontierele sale cu statele vecine din Europa, introduse pentru a limita propagarea pandemiei de noul coronavirus, a anunţat vineri guvernul.

Controalele la frontiere vor fi "oficial ridicate pe 15 iunie la miezul nopţii", a declarat pentru France Presse un purtător de cuvânt al Ministerului german de Interne, precizând că măsura va fi efectivă "în noaptea de luni spre marţi".

Guvernul Angelei Merkel suprimă în special "obligaţia de a dispune de un motiv valabil pentru a intra" în ţară, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Până în prezent, în Germania peste 185.600 de persoane au fost testate pozitiv pentru noul coronavirus, dintre care 8.763 au decedat, conform datelor Institutului Robert Koch (RKI), centrul german specializat în boli infecţioase.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult