Modifica setarile cookie
Toate categoriile

O nouă lege din Ucraina va permite văduvelor să folosească sperma soților uciși în război. Statul va plăti stocarea celulelor

Când soțul Nataliei Krykach-Antonenko a fost ucis pe front, în lupta cu Rusia, ucraineanca era însărcinată în 13 săptămâni cu fiica lor, Vitalina.

Când soțul Nataliei Krykach-Antonenko a fost ucis pe front, în lupta cu Rusia, ucraineanca era însărcinată în 13 săptămâni cu fiica lor, Vitalina, scrie CNN.

În ciuda morții lui, Natalia a găsit un nou sens al vieții odată cu nașterea copilului.

„Copilul meu este întreaga mea viață acum. Având grijă de fiica mea, într-un fel continui să am grijă de soțul meu. Este continuarea lui. Continuarea noastră”, spune Natalia.

Cei doi plănuiseră să aibă o familie numeroasă și sperau la acest lucru chiar și după ceb Vitalii s-a înrolat în armată odată cu invazia lui Putin din 2022.

În primele zile ale războiului, Natalia a făcut un test de sarcină care a ieșit negativ. Atunci cei doi au căzut de acord să înghețe sperma lui Vitali. Însă, în timpul unei permisii, femeia a rămas însărcinată.

După moartea lui Vitali, în noiembrie 2022, Natalia a vrut să folosească sperma înghețată pentru a avea încă un copil. Dar a descoperit că din punct de vedere legal nu se poate să o folosească după decesul soțului.

Această lege urmează, însă, să se schimbe. Parlamentul ucrainean a adoptat în februarie legea care va permite folosirea spermei înghețate a soldaților în cazul unui deces. Odată ce președintele Volodimir Zelenski va semna proiectul de lege, aceasta va permite pentru prima dată văduvelor soldaților ucraineni să folosească celulele reproducătoare ale partenerilor morți.

În plus, statul va plăti pentru stocarea celulelor timp de trei ani de la decesul soldatului, cu condiția ca acesta să apară pe certificatul de naștere al copilului.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult