Modifica setarile cookie
Toate categoriile

O moschee din Franța a fost închisă din cauza unor predici care „apără jihadul”

O moschee din regiunea Oise, în nordul Franței, a fost închisă din cauza predicilor radicale ale unui imam, despre care se spune că ar fi "apărat jihadul", potrivit BBC.

Moscheea din orașul Beauvais va rămâne închisă timp de șase luni, spun autoritățile locale.

Prefectul din Oise a declarat că predicile de acolo i-au numit "eroi" pe luptătorii jihadiști și au incitat la ură și violență.

Franța a efectuat verificări la lăcașurile de cult islamice suspectate că ar avea legături cu extremismul.

În urmă cu două săptămâni, ministrul de Interne Gérald Darmanin a declarat că a început un proces de închidere a Marii Moschei din Beauvais, la 100 km nord de Paris, deoarece imamul "viza creștinii, homosexualii și evreii" în predicile sale.

Autoritățile au acordat moscheii 10 zile pentru a răspunde.

Citește și
Yasin
Tânăr arestat în Bangladesh pentru că a realizat un videoclip cu o femeie dansând într-o moschee

Imamul moscheii a fost convertit recent la islam, potrivit Agenției France-Presse, care citează ziarul local Courrier Picard.

Un avocat al asociației care administrează moscheea a declarat ziarului că remarcile sale au fost "scoase din context".

Avocatul a precizat că imamul, care "vorbea în mod voluntar", a fost suspendat din funcție.

Dar ministerul de Interne a declarat că bărbatul, care a fost "prezentat ca un orator ocazional, dar care, în realitate, acționează ca un imam obișnuit", a apărat "o practică riguroasă a islamului" și "superioritatea acestuia față de legile Republicii".

Cazul profesorului Samuel Paty a șocat lumea

Anul trecut, Darmanin a anunțat o campanie de reprimare a moscheilor cu legături extremiste, afirmând că unele dintre ele ar putea fi închise dacă se constată că încurajează "separatismul".

Acesta a fost un răspuns la decapitarea profesorului Samuel Paty și la înjunghierea mortală a trei persoane într-o catedrală din Nisa în octombrie 2020, atribuite extremiștilor islamiști.

Ministerul francez de Interne a declarat că a investigat în ultimele luni aproximativ 100 de moschei și săli de rugăciune din cauza unui astfel de extremism, dintr-un total de peste 2.620 de moschei și săli de rugăciune din Franța.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult