Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Nou val de atacuri ruseşti cu drone asupra Ucrainei. Cel puţin cinci persoane au fost rănite

Atacurile ruseşti asupra Ucrainei din cursul nopţii au provocat incendii şi au rănit cel puţin cinci persoane în întreaga ţară, au declarat vineri autorităţile locale, relatează Reuters.

Forţele aeriene ucrainene au declarat că, peste noapte, au doborât 27 din cele 44 de drone lansate de Rusia, alte opt fiind „probabil doborâte de instrumentele de război electronic”.

Rusia a folosit, de asemenea, două rachete în atacul din cursul nopţii, a precizat armata aeriană ucraineană.

Guvernatorul regiunii Harkov din nord-estul ţării a anunţat că un atac cu rachete a avariat clădiri rezidenţiale şi a rănit trei persoane în oraşul Liubotîn vineri dimineaţă.

Guvernatorul din Dnipropetrovsk, Serhii Lîsak, a declarat că forţele aeriene au doborât cinci drone şi o rachetă deasupra regiunii pe care o conduce. Diferitele atacuri nocturne din această regiune centrală au rănit două persoane, au avariat peste 12 case şi au afectat liniile electrice şi conductele de gaz, a adăugat el.

Citește și
sistemul patriot
Sistemul Patriot poate pleca în Ucraina. Legea trecută în regim de urgență, promulgată de Iohannis

Autorităţile regionale din Liov, regiune din vestul ţării, din apropierea graniţei cu Polonia, au declarat că resturi de drone au căzut într-o zonă industrială, incendiind patru camioane. O echipă de 32 de pompieri a stins incendiul până dimineaţă, iar guvernatorul nu a raportat niciun rănit în timpul atacului.

Un alt incendiu cauzat de căderea unor resturi a fost stins în regiunea sudică Mîkolaiv, unde forţele aeriene au doborât şapte drone, a declarat guvernatorul acesteia.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult