Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Motivul pentru care NATO nu a intervenit în Siria. Ce spune Stoltenberg

Your browser doesn't support HTML5 video.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, nu se aşteaptă ca Alianţa Nord-Atlantică să desfăşoare forţe în nord-estul Siriei, precizând că nu au existat solicitări în acest sens.

Stoltenberg a atras însă atenţia asupra intereselor legitime ale NATO din regiune, ca membru al coaliţiei internaţionale care luptă împotriva grupării extremiste Statul Islamic.

„Nu a fost niciun apel pentru o misiune NATO în nord-estul Siriei. Cred că avem nevoie de un efort pentru a susține procesul politic, o soluție politică de durată, așadar NATO susține eforturile ONU de a găsi o soluție politică la problema din Siria”, a declarat secretarul-general al Alianței, conform AP.

„Este extrem de important să se asigure că luptătorii ISIS capturaţi nu sunt eliberaţi şi de aceea cei prezenţi pe teren au responsabilitatea de a asigura că nu se întâmplă acest lucru şi că aceştia rămân în captivitate”, a spus secretarul general al NATO.

Comentând planul evocat zilele trecute de ministrul german al apărării, Annegret Kramp-Karrenbauer, privind crearea unei zone de securitate controlate internaţional în nordul Siriei, Jens Stoltenberg a calificat drept „pozitiv” faptul că aliaţii propun variante în vederea unei soluţii politice în regiune, pentru a adăuga însă că „fireşte, există numeroase provocări, întrebări la care trebuie să se găsească răspuns”.

Citește și
siria
Rusia a trimis trupe la granița dintre Turcia și Siria. Reacția lui Donald Trump

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult