Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Moscova evacuează mii de ruși din Crimeea. Șeful Armatei SUA, despre contraofensiva Ucrainei: ”E departe de a fi un eșec”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Un nou incident grav îi pune în gardă pe locuitorii din peninsula Crimeea. A izbucnit un incendiu la o bază militară de antrenament a rușilor, iar 2.000 de persoane au fost evacuate.  

Cât privește restul Ucrainei, în ultimele ore, au avut loc atacuri atât în Odesa, cât și în Kiev.

Rusia a lansat noi atacuri nocturne asupra orașului Odesa. Au fost țintite mai multe blocuri. Cel puțin șase locuitori, inclusiv un băiețel de nouă ani, au avut nevoie de îngrijiri medicale. Un depozit de cereale și unul de petrol au fost, de asemenea, distruse.

Nu este liniște nici în Crimeea. Un incendiu a a izbucnit la o bază militară a rușilor. Armamentul depozitat acolo a declanșat explozii secundare și, pentru că există riscul ca focul să se extindă, autoritățile instalate de Moscova în zonă au început evacuarea celor aproximativ 2.000 de persoane care stau în apropiere.

”E o luptă grea, dar e departe de a fi un eșec”

Citește și
Mark Milley
Generalul Mark Milley: urmează lupte sângeroase în Ucraina

La prânz, coloana de mașini de întindea pe mai bine de 15 km. Depozitul a fost lovit de o dronă de atac kamikaze ucraineană, au transmis rușii. De la Kiev, nu a venit deocamdată o replică pe acest subiect. În schimb, au precizat că au distrus toate dronele pe care Rusia le-a lansat marți noapte spre capitala Ucrainei.

Cât despre ofensiva trupelor ucrainene...

Mark Milley, şeful Statului Major al armatei SUA: ”În momentul de față, (ucrainenii) își păstrează puterea de luptă și își croiesc încet, deliberat și constant drum prin câmpurile minate. E o luptă grea, dar e departe de a fi un eșec. Cred că e mult prea devreme pentru a face o astfel de evaluare și mai sunt multe lupte de dus".

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult