Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ministerul apărării din Polonia: Două elicoptere ale Belarusului au traversat pentru scurt timp spațiul aerian plonez

Autoritățile din Polonia anunță că două elicoptere care aparțin Belarus au intrat pentru scurt timp în spațiul aerian polonez, se arată într-un comunicat al Ministerului Apărării din Polonia. 

„După prezentarea constatărilor din analiza situației de către comandanții și șefii de servicii, s-a stabilit că la 1 august 2023 a avut loc o încălcare a spațiului aerian polonez de către două elicoptere belaruse care efectuau antrenamente în apropierea graniței”, anunță ministerul apărării din Polonia. De asemenea, autoritățile din Polonia mai afirmă: ”Trecerea frontierei a avut loc în regiunea Białowieża la o altitudine foarte mică, ceea ce face dificilă detectarea de către sistemele radar. De aceea, în comunicarea de dimineață, Comandamentul Operațional al Forțelor Armate a informat că sistemele radar poloneze nu a înregistrat nicio încălcare a spațiului aerian polonez”.

Mariusz Błaszczak, ministrul apărării naționale și președintele Comitetului pentru securitate și apărare națională din Polonia, a ordonat creșterea numărului de soldați la graniță și alocarea de forțe și resurse suplimentare, inclusiv elicoptere de luptă.

NATO a fost informată despre incident.

În plus, Comitetul a stabilit că însărcinatul cu afaceri al Belarusului va fi convocat la Ministerul polonez al Afacerilor Externe pentru a clarifica evenimentul.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult