Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Mii de persoane au manifestat la New York în sprijinul Palestinei. Oamenii au cerut încetarea ”colonizării israeliene” VIDEO

Mii de persoane au manifestat vineri în centrul New York-ului pentru a cere încetarea "colonizării israeliene" şi a denunţa sprijinul Statelor Unite pentru Israel, exprimându-şi totodată temerile faţă de operaţiunile militare din Gaza, relatează AFP.

În megaoraşul de la răscrucea tuturor comunităţilor şi religiilor, numeroase steaguri palestiniene purtate de manifestanţi erau vizibile pe Broadway, în apropiere de Times Square.

În mare parte tineri şi de toate originile, purtând keffiyeh şi eşarfe, manifestanţii au cerut "eliberarea Palestinei" şi au acuzat Israelul de "genocid", la şase zile după atacurile sângeroase ale Hamas în care au fost ucişi peste o mie de civili în Israel. De atunci, Israelul a bombardat fără încetare Fâşia Gaza şi a cerut populaţiei civile să evacueze nordul acestui teritoriu, anunţând o ofensivă terestră de amploare.

Circa 2 milioane de evrei locuiesc în New York

Citește și
gaza
Zeci de mii de persoane și-au părăsit casele în Gaza după avertismentul Israelului. Ultimatumul a expirat

Începând de sâmbăta trecută, la New York, metropolă cu 8 până la 9 milioane de locuitori, între care până la 2 milioane evrei, au loc manifestaţii de sprijin pentru cauza palestiniană sau ceremonii de priveghere şi demonstraţii de solidaritate cu victimele israeliene ale atacurilor Hamas.

Ca şi în restul Statelor Unite, multe adunări au loc în campusuri universitare, cum ar fi cel de la prestigioasa Universitate Columbia.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult