Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Mesajul lui Jens Stoltenberg înainte de venirea la București

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a apreciat sprijinul Germaniei pentru Ucraina în rezistenţa acesteia în faţa invaziei ruse, în remarci făcute în ediţia de duminică a cotidianului naţional Die Welt, potrivit DPA.

"Sprijinul puternic al Germaniei face o diferenţă decisivă", a afirmat Stoltenberg. Germania a fost în trecut criticată în mai multe rânduri de înalţi responsabili ucraineni pentru lentoarea cu care furniza echipamente militare şi pentru refuzul său de a livra în special armament greu.

Exprimându-se cu două zile înainte de o reuniune a miniştrilor de externe din ţările membre NATO la Bucureşti, Stoltenberg a declarat că livrările de arme germane au salvat vieţi în Ucraina, adăugând:"Trebuie să ne menţinem cu toţii sprijinul pentru Ucraina şi să îl sporim".

Printre armele livrate de Germania figurează un sistem antiaerian modern Iris-T, destinat contracarării rachetelor ruseşti şi a atacurilor cu drone. Anul viitor vor urma încă trei.

Stoltenberg a declarat că preşedintele Vladimir Putin reacţionează la eşecurile armatei ruse cu o "brutalitate crescândă", indicând că atacurile Moscovei vizează în prezent îndeosebi infrastructura energetică ucraineană înainte de venirea iernii.

Citește și
Jens Stoltenberg Klaus Iohannis
Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, vine în România. Care este motivul

"Putin încearcă să folosească iarna ca pe o armă, dar nu va reuşi", s-a arătat încrezător secretarul general al NATO.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult