Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Medic filmat în timp ce își lovește pacientul cu pumnul în cap în timpul operației. VIDEO

Autoritățile chineze au deschis o anchetă după ce un chirurg a lovit cu pumnul un pacient chiar în timpul operației. Scena revoltătoare a fost filmată, iar imaginile au devenit virale pe rețelele sociale, stârnind un val de indignare, scrie BBC.

Aier China, rețeaua medicală din care face parte spitalul, l-a suspendat pe chirurg și l-a demis pe directorul general al spitalului în care a avut loc incidentul, în 2019.

Atenție, urmează imagini care vă pot afecta emoțional!

În imaginile surprinse se observă cum medicul își lovește de trei ori cu pumnul în cap pacientul, în timp ce îl oprerează la ochi.

Reprezentanții rețelei medicale Aier China au precizat că incidentul a avut loc în timpul unei intervenții la spitalul din Guigang, un oraș din sud-vestul Chinei.

Citește și
medic
Fost medic, condamnat la 24 de ani de închisoare pentru rolul său în genocidul din 1994 din Rwanda. Câte persoane a masacrat

Pacienta era o femeie de 82 de ani care „în timpul intervenției chirurgicale, din cauza anesteziei locale, pacienta era neliniștită”. Ea și-a mișcat capul și globii oculari de mai multe ori, se mai precizează în declarația spitalului.

Întrucât pacienta cunoștea doar un dialect local și nu părea să înțeleagă avertismentele medicului, chirurgul „a tratat pacientul cu duritate, într-o situație de urgență”. Autoritățile locale spun că pacienta a avut vânătăi pe frunte în urma incidentului.

După operație, conducerea spitalului și-a cerut scuze pentru incident și a plătit o compensație de 500 de yuani, adică 70 de dolari, a spus fiul pacientei pentru presa locale. El a mai precizat că mama lui nu mai vede acum cu ochiul stâng, însă nu știe dacă din cauza incidentului.

Reprezentanții rețelei Aier China au transmis că spitalul nu a raportat incidentul la sediul central. Joia aceasta au anunțat că l-au demis pe directorul general al spitalului Guiyang și l-au suspendat pe chirurg.

Deși toată povestea s-a petrecut în decembrie 2019, a intrat în atenția publică abia săptămâna aceasta, după ce un medic chinez renumit, Ai Fen, a distribuit online imagini de pe camera din sala de operații.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult